Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem
Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem

4.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4554 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 312 g
Tuky 296 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen si to představte… Lehce namražené třešně ve vinné omáčce s karamelovou příchutí a teplým vanilkovým krémem. Anebo naopak ještě teplé s dobrou vanilkovou zmrzlinou… Dejte se do vaření!

Suroviny

čerstvé, bez pecek
bio, šťáva a silnější proužek kůry (jen žluté části)
suché
Na krém
dle chuti
k podávání, nemusí být

Postup

1

Vsypte cukr do velké hlubší nepřilnavé pánve a na mírném ohni ho rozpusťte na zlatý karamel. Přilijte víno, vložte citronovou kůru a skořici. Rozmíchejte a mírně vařte, dokud se karamel opět nerozpustí a víno se neodpaří zhruba na polovinu. Potom lžící vyjměte skořici a citronovou kůru. Do pánve přidejte vypeckované třešně, přilijte citronovou šťávu a nechte krátce přejít varem. Omáčka by měla mít konzistenci sirupu. Třešně s omáčkou rozdělte do misek nebo pohárů, trochu si ponechte na přelití. Po zchladnutí dejte na chvíli do mrazničky.

2

Mezitím připravte vanilkový krém. Vanilkový lusk podélně překrojte a semínka vyškrábejte do smetany. Přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně a nechte stát chvíli stranou. Pak postavte hrnec se smetanou nad kastrol s vroucí vodou. Do smetany zašlehejte rozmíchané žloutky s cukrem a míchejte ve vodní lázni na mírném ohni do zhoustnutí. Teplý krém nalijte na ztuhlé třešně z mrazničky a ozdobte zbylou vinnou omáčkou, případně šlehačkou.

Něco navíc
Ztuhlý krém můžete zdobit i hoblinkami čokolády, lístky máty nebo meduňky. Podávejte se sušenkami nebo cukrářskými piškoty. Skvělé i z višní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín