0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tresnova bublanina

Tresnova bublanina

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4244 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 400 g
Tuky 252 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá třešňová bublanina je ideální dezert či svačinka pro líné letní odpoledne. Nejen to nedělní.

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 200 g
rostlinný olej 1 hrnek
mléko 1 hrnek
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
třešně 300 g
vypeckované
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá
cukr
máslo

Postup

1

V mise uslehejte do peny ctyri vejce a 200g cukru krupice.

2

Potom pridejte hrnek oleje, hrnek mleka, hrnek mouky a prasek do peciva.

3

Vznikle testo nalijte do vymazaneho pekacku, navrstvete na nej vypeckovane tresne.

4

Nakonec kolac postypte drobenkou, kterou jste si pripravili z hrube mouky, oleje a cukru.

5

Bublaninu pecte pri 200°C asi 30 minut. 

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: allinka

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit