Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

4.4/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5633 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 480 g
Tuky 284 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až tuhle kombinaci pikantního vepřového a sladkého manga ochutnáte, užasnete! My stáli po focení nad pekáčem tak dlouho, dokud nebyl úplně prázdný...

Suroviny

lze nahradit vepřovým ramínkem
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
kečup 125 ml
dobrý
chilli sušené 1 PL
mleté
římský kmín 1 ČL
drcený
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
skořice ½ ČL
mletá
drcené
kajenský pepř ¼ ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně nakrájený
pomerančový džus 125 ml
sójová omáčka 3 PL
třtinový cukr 2 PL
fazole černé 400 g
slité a propláchnuté
mango 1 ks
oloupané a nakrájené
NA RÝŽI
voda ¾ hrnku
nebo lépe kokosová voda
rýže jasmínová 1 hrnek
sůl ½ ČL
kokosový olej 1 PL
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
mrkev ½ hrnku
nastrouhaná
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
Na salsu
mango 1 ks
nakrájené nadrobno
nakrájená nadrobno
jalapeño, nakrájená nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
limetová šťáva
podle chuti
K podávání
na plátky
na klínky
koriandr čerstvý
lístky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Maso osolte a opepřete.

2

Na sporáku rozehřejte litinový kastrol a na oleji v něm maso opečte ze všech stran.

3

Hrnec stáhněte z plotny a přidejte rajčata, kečup, chilli, římský kmín, uzenou papriku, skořici, nové koření, kajenský pepř, zázvor, pomerančový džus, sójovou omáčku a cukr. Přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na 3–4 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.

4

Rýži začněte připravovat zhruba 30 minut před tím, než bude maso hotové. Mléko a kokosovou vodu vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte plamen a přidejte rýži, sůl, kokos a kokosový olej.

5

Promíchejte, přiklopte pokličkou a plamen ztlumte na minimum. Vařte ji 10 minut, poté stáhněte z plotny a nechte 20 minut stát (neodkrývejte!).

6

Pak ji načechrejte vidličkou a vmíchejte zelené cibulky, mrkev, limetovou kůru i šťávu.

7

Na salsu promíchejte v misce všechny ingredience.

8

Maso vyjměte z trouby, natrhejte vidličkou a promíchejte je s omáčkou v kastrolu. Přidejte fazole a nakrájené mango a znovu promíchejte.

9

Rýži rozdělte do misek, přidejte maso, salsu a na plátky nakrájené avokádo, ozdobte koriandrem a podávejte s klínky limetek.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč