Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
5,0 (4x)
7. 11. 2024
Třímlékový koláč s chai
Apetit
Třímlékový koláč s chai
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
5,0 (4x)

Tres leches, čili „třímlékový koláč,“ je tradiční dezert latinskoamerické kuchyně, který si získal popularitu po celém světě díky své jedinečné vláčnosti a bohaté chuti. Piškotové těsto je důkladně nasáklé směsí tří druhů mléka – kondenzovaného, slazeného kondenzovaného a smetany, případně mléka plnotučného. My ho navíc dochutili černým čajem. Kopeček našlehané smetany a k tomu čerstvé ovoce vyladí tento koláč k dokonalosti.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na formu 23 x 30 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na formu 23 x 30 cm

Na polití

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7480 kcal
  • Bílkoviny 189 g
  • Sacharidy 839 g
  • Tuky 369 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/11

Listopadový Apetit, který vychází už 19. 10., je plný té nejlahodnější podzimní inspirace.  Co vás čeká na jeho stránkách? Proti podzimním splínům budeme bojovat jídlem! Máme pro vás recepty záviny plné ovoce. Zvlášť se zaměříme na tažený, který zaujal i Pavla Berkyho tak, že pro vás o něm natočí video. Dýni společně proměníme v omáčku, lasagne, gnocchi nebo tiramisu. Uvaříme barevný podzimní oběd a upečeme dezerty opojně vonící čajem. Nezapomněli jsme ani na oslavy svátku svatého Martina, na jehož počest s námi připravíte luxusní menu. Vyzpovídali jsme známou kuchařku a influencerku Chili Ta Thuy a naučili se od ní 3 vynikající jídla. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměřila na cukr. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Na úklid kuchyně stačí jen pár surovin

Jarní úklid? Dopřejte očistu kuchyni, lednici i spíži a nechte si poradit co se zbytky marmelád i majonéz!

K jaru úklid patří, dokonce se mnozí domnívají a potvrzují to i lidové pranostiky, že je to skvělý způsob jak jaro oslavit. Někdo dělá očistu těla, někdo duše, my se tentokrát zaměříme na očistu kuchyně. Protože to přinese nejen vůni a čistotu, ale zároveň je to i způsob, jak získat lepší kontrolu nad svou domácností, protřídit zásoby a díky dobře vykonané práci si i zlepšit náladu. Poradíme, jak se vypořádat s kuchyní, lednicí i spíží a máme pro vás i sladkou tečku na závěr. Nechte se překvapit.