
Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou
Trik je v namazání chleba máslem, to totiž zabrání, aby chléb natáhl vodu z pomazánky a zvlhl.
Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 pečená kuřecí prsa nebo 1 menší pečené kuře
- 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 16 plátků celozrnného toustového chleba
- máslo na potření
- 3/4 hrnku majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 velké zralé avokádo, zbavené pecky a dužina vydlabaná
- malý svazek koriandru, nasekaný najemno
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1 lžíce šťávy z limety
- červené či zelené tabasco podle chuti
- sůl a čerstvě mletý pepř
NA MAJONÉZU
Příprava jídla
1 Všechny ingredience na majonézu dejte do mixéru a rozmixujte na pastu.
2 Prsa nakrájejte na malé kousky (případně oberte maso z kuřete a nakrájejte). Promíchejte s cibulkou a avokádovou majonézou.
3 Z plátků toustového chleba okrájejte kůrku. Plátky namažte z jedné strany máslem, pak potřete směsí kuřete a majonézy a zarolujte od rohu do rohu. Překrojte napůl (případně pro zpevnění spíchněte párátkem) a postavte na talíř řeznou stranou dolů.
NĚCO NAVÍC
Nakonec můžete jednotlivé trojhránky ozdobně ovázat pažitkou.
Přidat komentář