Trojitý lososový sendvič

Trojitý lososový sendvič

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 19 g
Tuky 56 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud na tenhle lákavý sendvič nemáte dost velkou pusu, udělejte ho jen ze dvou plátků chleba.

Suroviny

avokádo 1 ks
oloupané, pokrájené
chilli paprička 1 ks
bez semínek, nasekaná
koriandr hrst
nasekaný
česnek 0.5 stroužek
drcený
zakysaná smetana 2 PL
limetová šťáva
sůl
chleba vícezrnný 12 plátky
tmavý (my jsme použili finn brød z Kauflandu)
salát
nebo rukola, pár listů
uzený losos 300 g

1 Avokádo promíchejte s chilli, koriandrem, česnekem, zakysanou smetanou a limetovou šťávou. Osolte a nahrubo rozmačkejte. Směs pak navršte na čtyři chleby. Ozdobte lososem, zelenými salátovými lístky a postup jednou opakujte. Sendviče na závěr přiklopte třetím plátkem chleba.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit