0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 35-40 hvězdiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4171 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 497 g
Tuky 195 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle těsto je pro děti ideální – můžou s ním dělat všechno, co chtějí. Když je moc lepkavé, přidají mouku, když je příliš suché, přilijí vodu. Vhodné je i pro ty děti, co nejsou zvyklé péct; práce s ním totiž nevyžaduje příliš velkou zručnost.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
+ na posypání
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 0.25 ČL
mletý
pepř 1 ČL
čerstvě namletý
máslo 100 g
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
vejce 2 ks
větší, ušlehaná s medem
med 4 PL
tekutý
Na zdobení
poleva bílá 250 g
cukrová poleva instantní
cukrové a čokoládové zdobení
cukrové a čokoládové zdobení
stříbrné a barevné kuličky, různobarevné hvězdičky

1 Do kuchyňského robotu dejte mouku, sůl, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, pepř a promíchejte. Pak do zapnutého robotu přidávejte máslo a cukr a nakonec také vajíčka ušlehaná s medem. Pokud se těsto spojí dřív, nemusíte vajíčkovou šlehanici použít všechnu.

2 Těsto zpracujte na dva bochníky. Jeden z nich přikryjte fólií a dejte do lednice. Troubu rozehřejte na 160–170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

3 Pracovní plochu i první bochník těsta pomoučněte, vyválejte plát silný zhruba pět milimetrů a vykrajovátkem ve tvaru hvězdy vykrajujte. Vzniklé odřezky znovu spojte, přikryjte a dejte do ledničky. Totéž zopakujte s druhou polovinou těsta. Nakonec ještě spojte oba díly odřezků, opět vyválejte plát a znovu vykrajujte. Hvězdičky pokládejte na pečicí papír.

V každé hvězdičce vytvořte – těsně pod okrajem jednoho z cípů – dírku na provlečení šňůrky.

5 Pečte zhruba dvacet minut. Upečené hvězdičky dejte vychladnout na mřížku.

6 Podle návodu připravte cukrovou polevu a lžičkou jí ozdobte hvězdičky. Nakonec je posypte cukrovými ozdobami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit