0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 35-40 hvězdiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4171 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 497 g
Tuky 195 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle těsto je pro děti ideální – můžou s ním dělat všechno, co chtějí. Když je moc lepkavé, přidají mouku, když je příliš suché, přilijí vodu. Vhodné je i pro ty děti, co nejsou zvyklé péct; práce s ním totiž nevyžaduje příliš velkou zručnost.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
+ na posypání
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček ¼ ČL
mletý
pepř 1 ČL
čerstvě namletý
máslo 100 g
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
vejce 2 ks
větší, ušlehaná s medem
med 4 PL
tekutý
Na zdobení
poleva bílá 250 g
cukrová poleva instantní
cukrové a čokoládové zdobení
cukrové a čokoládové zdobení
stříbrné a barevné kuličky, různobarevné hvězdičky

1 Do kuchyňského robotu dejte mouku, sůl, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, pepř a promíchejte. Pak do zapnutého robotu přidávejte máslo a cukr a nakonec také vajíčka ušlehaná s medem. Pokud se těsto spojí dřív, nemusíte vajíčkovou šlehanici použít všechnu.

2 Těsto zpracujte na dva bochníky. Jeden z nich přikryjte fólií a dejte do lednice. Troubu rozehřejte na 160–170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

3 Pracovní plochu i první bochník těsta pomoučněte, vyválejte plát silný zhruba pět milimetrů a vykrajovátkem ve tvaru hvězdy vykrajujte. Vzniklé odřezky znovu spojte, přikryjte a dejte do ledničky. Totéž zopakujte s druhou polovinou těsta. Nakonec ještě spojte oba díly odřezků, opět vyválejte plát a znovu vykrajujte. Hvězdičky pokládejte na pečicí papír.

V každé hvězdičce vytvořte – těsně pod okrajem jednoho z cípů – dírku na provlečení šňůrky.

5 Pečte zhruba dvacet minut. Upečené hvězdičky dejte vychladnout na mřížku.

6 Podle návodu připravte cukrovou polevu a lžičkou jí ozdobte hvězdičky. Nakonec je posypte cukrovými ozdobami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč