Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 35

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2566 kcal
Bílkoviny 67 g
Cukr 300 g
Tuky 112 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle těsto je pro děti ideální – můžou s ním dělat všechno, co chtějí. Když je moc lepkavé, přidají mouku, když je příliš suché, přilijí vodu. Vhodné je i pro ty děti, co nejsou zvyklé péct; práce s ním totiž nevyžaduje příliš velkou zručnost.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
+ na posypání
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 0.25 ČL
mletý
pepř 1 ČL
mletý
máslo 100 g
cukr 100 g
vejce 2 ks
větší, ušlehaná se 4 lžícemi tekutého medu
Na zdobení
250 g
cukrová poleva instantní
cukrové a čokoládové zdobení
cukrové a čokoládové zdobení

1 Do kuchyňského robotu dejte mouku, sůl, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, pepř a promíchejte. Pak do zapnutého robotu přidávejte máslo a cukr a nakonec také vajíčka ušlehaná s medem. Pokud se těsto spojí dřív, nemusíte vajíčkovou šlehanici použít všechnu.

2 Těsto zpracujte na dva bochníky. Jeden z nich přikryjte fólií a dejte do lednice. Troubu rozehřejte na 160–170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

3 Pracovní plochu i první bochník těsta pomoučněte, vyválejte plát silný zhruba pět milimetrů a vykrajovátkem ve tvaru hvězdy vykrajujte. Vzniklé odřezky znovu spojte, přikryjte a dejte do ledničky. Totéž zopakujte s druhou polovinou těsta. Nakonec ještě spojte oba díly odřezků, opět vyválejte plát a znovu vykrajujte. Hvězdičky pokládejte na pečicí papír.

4V každé hvězdičce vytvořte – těsně pod okrajem jednoho z cípů – dírku na provlečení šňůrky.

5 Pečte zhruba dvacet minut. Upečené hvězdičky dejte vychladnout na mřížku.

6 Podle návodu připravte cukrovou polevu a lžičkou jí ozdobte hvězdičky. Nakonec je posypte cukrovými ozdobami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit