Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 29 g
Tuky 214 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňákové steaky se žloutkovou omáčkou a citronovou šťávou.

Suroviny

žloutek 3 ks
vařený
citronová štáva
z 1 citronu
sůl mořská
olivový olej extra panenský 100 ml
tuňák 4
asi 3 cm silné (po 150-200g)
pepř 4 PL
směs, drcené, sečuánský, černý a zelený
tymián snítek
citron
při podávání

1 Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte tolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu.

2 Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte grilovací pánev nebo desku a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany – měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.

3 Vyjměte a ostrým nožem nakrájejte na asi 2cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit