0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2875 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 29 g
Tuky 237 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňákové steaky se žloutkovou omáčkou a citronovou šťávou.

Suroviny

žloutek 3 ks
vařený
citronová štáva
z 1 citronu
sůl mořská
olivový olej extra panenský 125 ml
tuňák 4 ks
steaky asi 3 cm silné (po 150-200g)
pepř 4 PL
směs, drcené, sečuánský, černý a zelený
tymián snítek
citron
při podávání

1 Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte tolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu.

2 Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte grilovací pánev nebo desku a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany – měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.

3 Vyjměte a ostrým nožem nakrájejte na asi 2cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit