Tuňák a majonéza si skvěle rozumějí, pokud ale budete chtít pomazánku odlehčit, sáhněte po jogurtu nebo čerstvém sýru.
Náš tip: Chcete změnu? Připravte si například slavnostní tuňákovou pomazánku podle našeho videoreceptu
Suroviny
tuňák
1
konzerva
80 g
majonéza
2
PL
jarní cibulka
3
ks
kapary
2
PL
kornišonka
2
ks
petrželka
1
PL
hladkolistá
sůl
podle chuti
Postup
1
Malou konzervu tuňáka slijte a smíchejte se 2 lžícemi majonézy.
2
Přidejte 2–3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno, 2 lžíce kaparů, 2 kornišonky, nakrájené nadrobno, a 1 lžíci hladkolisté petržele, také nakrájené nadrobno. Dochuťte solí a promíchejte.
Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media