Tuňák je na grilování skvělý. Při dlouhém pečení se ale snadno vysuší, proto ho předtím na chvíli naložte do oleje.
Suroviny
Postup
Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat.
Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.
Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova).
Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.
Na grilu
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.
Komentáře