Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové steaky s okurkovým salátem
Tuňákové steaky s okurkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tuňákové steaky s okurkovým salátem

4.8/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1267 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 25 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňák je na grilování skvělý. Při dlouhém pečení se ale snadno vysuší, proto ho předtím na chvíli naložte do oleje.

Suroviny

olivový olej 3 PL
tuňák 4 ks
steaky po 150g
Na salát
okurka ½ ks
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
na drobno
velká, nadrobno, bez semínek
olivový olej 1 PL
petrželka 2 PL
posekaná
limetová šťáva 1 PL
nebo citronová
sůl
pepř

Postup

1

Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat.

2

Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.

3

Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova).

4

Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.

Na grilu 
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 08:39
Recept se nachází v č.6/06, str.51

Apetit magazín