Tuňák je na grilování skvělý. Při dlouhém pečení se ale snadno vysuší, proto ho předtím na chvíli naložte do oleje.
Postup
Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat.
Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.
Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova).
Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.
Na grilu
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 08:39
Apetit 6/06