0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové těstoviny s kapary

Tuňákové těstoviny s kapary

3.8 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 601 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 7 g
Tuky 40 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými v nálevu nebo soli. Ty v soli před použitím důkladně opláchněte a zlehka osušte.

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
na nudličky
tuňák 200 g
z konzervy
10 ks
třešňová rajčátka na čtvrtky
kapary 1 PL
sůl
pepř
bazalka
320 g
krátké těstoviny např. penne, farfalle

1 Na 2 lžících olivového oleje zpěňte malý pórek, nakrájený na nudličky. Přidejte 200 g tuňáka z konzervy a po 2 minutách lžíci kaparů a 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky. Vařte ještě 2 minuty, osolte a opepřete.

2 Smíchejte s uvařenými krátkými těstovinami a při podávání posypte bazalkou.

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit