Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové těstoviny s kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1843 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 207 g
Tuky 59 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými v nálevu nebo soli. Ty v soli před použitím důkladně opláchněte a zlehka osušte.

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
na nudličky
tuňák (konzerva) 200 g
rajčata cherry 10 ks
kapary 1 PL
sůl
pepř
bazalka
těstoviny 320 g
krátké, např. penne, farfalle

1 Na 2 lžících olivového oleje zpěňte malý pórek, nakrájený na nudličky. Přidejte 200 g tuňáka z konzervy a po 2 minutách lžíci kaparů a 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky. Vařte ještě 2 minuty, osolte a opepřete.

2 Smíchejte s uvařenými krátkými těstovinami a při podávání posypte bazalkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč