Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými v nálevu nebo soli. Ty v soli před použitím důkladně opláchněte a zlehka osušte.
Suroviny
olivový olej
2
PL
pórek
1
ks
na nudličky
tuňák (konzerva)
200
g
rajčata cherry
10
ks
kapary
1
PL
sůl
pepř
bazalka
těstoviny
320
g
krátké, např. penne, farfalle
Postup
1
Na 2 lžících olivového oleje zpěňte malý pórek, nakrájený na nudličky. Přidejte 200 g tuňáka z konzervy a po 2 minutách lžíci kaparů a 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky. Vařte ještě 2 minuty, osolte a opepřete.
2
Smíchejte s uvařenými krátkými těstovinami a při podávání posypte bazalkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )