Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová štóla s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 194
Do hodiny Snadné Na 1 štólu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8201 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 957 g
Tuky 374 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická kynutá štola se musí péct s předstihem, aby se pěkně rozležela a zvláčněla. Naopak tuto štolu si upečte těsně před Vánoci. Díky tvarohu je vláčná a lahodná. Tento recept vám v rodinné kuchařce rozhodně nesmí chybět. 

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 2 ks
tučný
máslo 250 g
změklé
rum 3 PL
sůl 1 špetka
rozinky 150 g
předem namočené
barevné
strouhaná
mandle 100 g
oloupané, nasekané
Na potření a posypání
až 100 g, rozpuštěné
až 150 g

Postup

1

Mouku prosejte s kypřicím práškem do mísy. Přidejte oba cukry, vejce, tvaroh, máslo, rum a sůl. Vytvořte hladké těsto.

2

Na závěr do něj vpracujte scezené rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a mandle. Těsto přikryjte a nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě.

3

Z těsta vyválejte obdélník a do středu položte váleček z marcipánu. Jednou z delších stran zakryjte marcipán a druhou přiklopte částečně přes první.

4

Dejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 40 minut.

5

Upečenou štolu potřete máslem a bohatě posypte moučkovým cukrem. Měl by se přestat vsakovat do másla a vytvořit suchou vrstvu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

22.12.2017 12:17

Štola je naprosto skvělá, pekla jsme ji letos dvakrát... :)

13.01.2015 13:02

Recept ošidím o marcipán - nemám ho ráda a i přes tuto úpravu je prostě vynikající !!

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...