0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová štóla s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 123
Více než hodinu Snadné Na 1 štólu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8545 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 987 g
Tuky 399 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Štólu pečte s předstihem, aby se pěkně rozležela a zvláčněla. Pod krustičkou z másla a cukru pak objevíte úplný poklad.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 2 ks
tvaroh měkký 250 g
tučný
sůl 1 špetka
rum 3 PL
máslo 250 g
změklé
rozinky 150 g
propláchnuté
kandované ovoce 100 g
barevné
citronová kůra 1 PL
strouhaná
mandle 100 g
oloupané, nasekané
marcipán 150 g
Na potření a posypání
máslo 100 g
rozpuštěné
moučkový cukr 150 g

1 Mouku prosijte s kypřicím práškem, přidejte oba cukry, vejce, tvaroh, sůl, rum a máslo. Vytvořte hladké těsto. Na závěr do něj zapracujte rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a mandle. Těsto přikryjte a nechte ho půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

2 Z těsta vyválejte obdélník a do středu položte váleček z marcipánu. Jednou z delších stran zakryjte marcipán a druhou přitlačte navrch – měla by vzniknout vlna. Pečte při 180 stupních 40 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.

3 Upečenou štólu potírejte máslem, vždy ho nechte vsáknout do těsta. Pak ji hustě sypte cukrem – měl by se přestat vsakovat do másla a vytvořit suchou vrstvu.

NĚCO NAVÍC
Štóla potřebuje rozležet, v alobalu ji dejte třeba do spíže nebo na balkon a nechte ji tam klidně několik týdnů.

VIDEORECEPT:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit