Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a 125g tvarohu do světlé pěny, potom po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku, kypřicí prášek a vmíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Na krém vyšlehejte máslo a cukr do hladkého krému. Do krému vmíchejte buď džem, nebo citronovou kůru, hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na bábovku. Ozdobte ovocem nebo snítkami tymiánu a proužky citronové kůry.
NĚCO NAVÍC
Namísto tvarohu můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu nebo čerstvý smetanový sýr.