0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové bábovky s krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 1 velkou nebo 4 malé bábovky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5164 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 649 g
Tuky 236 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!

Suroviny

máslo 100 g
změklé + trocha navíc na vymazání formy
krupicový cukr 215 g
vanilkový extrakt 2 ČL
tvaroh měkký 125 g
ve vaničce
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ovoce
čerstvé, lze použít i snítky tymiánu a proužky citronové kůry, k ozdobení
Na krém
máslo 140 g
moučkový cukr 280 g
malinový džem 2 PL
nebo jiný červený (nejlépe bez zrníček), či nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a 125g tvarohu do světlé pěny, potom po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku, kypřicí prášek a vmíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3

Na krém vyšlehejte máslo a cukr do hladkého krému. Do krému vmíchejte buď džem, nebo citronovou kůru, hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na bábovku. Ozdobte ovocem nebo snítkami tymiánu a proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Namísto tvarohu můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu nebo čerstvý smetanový sýr.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč