
Tvarohové bábovky s krémem
Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!
Ingredience
- 100 g másla, změklého + na vymazání
- 215 g krupicového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 125 g tvarohu ve vaničce
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- čerstvé ovoce nebo snítky tymiánu a proužky citronové kůry
- 140 g másla
- 280 g moučkového cukru
- 2 lžíce malinového džemu (nebo jiného červené, nejlépe bez zrníček) či nastrouhaná kůra z 1 citronu
NA KRÉM
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160°C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.
2 Máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a 125g tvarohu do světlé pěny, potom po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku, kypřicí prášek a vmíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
3 Na krém vyšlehejte máslo a cukr do hladkého krému. Do krému vmíchejte buď džem, nebo citronovou kůru, hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na bábovku. Ozdobte ovocem nebo snítkami tymiánu a proužky citronové kůry.
NĚCO NAVÍC
Namísto tvarohu můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu nebo čerstvý smetanový sýr.
Přidat komentář