Tvarohové bábovky s krémem

Tvarohové bábovky s krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 velkou nebo 4 malé bábovky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5147 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 647 g
Tuky 241 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
změklé, trocha navíc na vymazání formy
krupicový cukr 215 g
vanilkový extrakt 2 ČL
tvaroh 125 g
ve vaničce
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
1 ČL
prášek q
ovoce
čerstvé, lze i snítky tymiánu a proužky citronové kůry, k ozdobení
Na krém
máslo 140 g
moučkový cukr 280 g
malinový džem 2 PL
nebo jiný červený, nejlépe bez zrníček, či nastrouhaná kůra z 1 citronu

1 Troubu předehřejte na 160°C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2 Máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a 125g tvarohu do světlé pěny, potom po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku, kypřicí prášek a vmíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Na krém vyšlehejte máslo a cukr do hladkého krému. Do krému vmíchejte buď džem, nebo citronovou kůru, hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na bábovku. Ozdobte ovocem nebo snítkami tymiánu a proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Namísto tvarohu můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu nebo čerstvý smetanový sýr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit