Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové bábovky s krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Na 1 velkou nebo 4 malé bábovky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5164 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 649 g
Tuky 236 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!

Suroviny

máslo 100 g
změklé + trocha navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 2 ČL
ve vaničce
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ovoce
čerstvé, lze použít i snítky tymiánu a proužky citronové kůry, k ozdobení
Na krém
máslo 140 g
malinový džem 2 PL
nebo jiný červený (nejlépe bez zrníček), či nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a 125g tvarohu do světlé pěny, potom po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku, kypřicí prášek a vmíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3

Na krém vyšlehejte máslo a cukr do hladkého krému. Do krému vmíchejte buď džem, nebo citronovou kůru, hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na bábovku. Ozdobte ovocem nebo snítkami tymiánu a proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Namísto tvarohu můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu nebo čerstvý smetanový sýr.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín