Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové kapsy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné cca 20 kapes

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4151 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 661 g
Tuky 93 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené tvarohové kapsy z kynutého těsta se na první pohled mohou zdát složité, ovšem opak je pravdou. Kromě čekání na to, až těsto vykyne, vám půjde práce od ruky. Do náplně jsme použili maliny, ale stejně dobře budou chutnat třeba švestky. Tvarohové kapsičky servírujte jako dezert, nebo milovníkům sladkého jídla jako hlavní chod.

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 7 g
med 1 PL
+ na pomoučení
vejce 1 ks
+ na potření
rostlinný olej 2 PL
+ na smažení
Na náplň
tvaroh 400 g
v celofánu
jemně nastrouhaná, z 1 citronu
vejce 2 ks
jáhly 150 g
vařené (viz Něco navíc)
maliny 250 g
na poprášení

Postup

1

Suroviny na těsto vsypte do mísy od robota, přilijte 150 ml vlažné vody a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte mísu s těstem utěrkou a nechte jej vykynout, až zdvojnásobí objem.

2

Mezitím připravte náplň: promíchejte tvaroh s oběma cukry, citronovou kůrou a vejcem.

3

Těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrájejte kolečka o průměru zhruba 12 cm. Zbylé těsto propracujte, vyválejte a opět vykrájejte kolečka. Kraje potřete vejcem, do středu dejte lžíci tvarohové směsi, jednu dvě maliny, překlopte, aby vznikl půlměsíc a kraje zarolujte. Smažte v horkém oleji dozlatova. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC

Jáhel jsme do náplně dali 150 g, můžete dát i méně. Těsto s náplní můžete upéct i jako buchty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...