0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3543 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 323 g
Tuky 180 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Totálně jednoduchý a perfektní. Vůně rozmarýnu připomene staré časy, ale pozor - při současném zájmu o "středozemní" byliny je zároveň vysloveně moderní! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
jogurt bílý 70 ml
s vyšším obsahem tuku, může být i smetanový
máslo 120 g
chladné
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 1 ks
na potření koláče
Na náplň
tvaroh měkký 350 g
tučný nebo polotučný
vanilkový extrakt 0.5 ČL
žloutek 2 ks
krupicový cukr 100 g
rozinky 80 g
rozmarýn 2 snítky

Postup

1

Na vál prosijte mouku spolu s práškem do pečiva. Uprostřed vytvořte důlek, vlijte do něj jogurt a přidejte máslo nakrájené na kousky. Zpracujte vláčné těsto a vymačkejte ho do koláčové formy o průměru 22 cm. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

2

Tvaroh prošlehejte, oslaďte a poté do něj vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Připravenou náplň smíchejte s rozinkami (šťavnatější jsou ty zlaté), stejnoměrně rozetřete na těsto a ozdobte jehličkovitými lístky rozmarýnu. Okraje koláče potřete rozšlehaným vajíčkem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny, až je těsto krásně zlaté a povrch moučníku zpevní. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit