Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový koláč

Totálně jednoduchý a perfektní. Vůně rozmarýnu připomene staré časy, ale pozor - při současném zájmu o "středozemní" byliny je zároveň vysloveně moderní! 

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 70 ml bílého jogurtu s vyšším obsahem tuku, může být i smetanový
    • 120 g chladného másla
    • 1/2 sáčku kypřícího prášku
    • 1 vejce na potření koláče

    NA NÁPLŇ:

    • 350 g tučného nebo polotučného měkkého tvarohu
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1-2 žloutky
    • 50-100 g krupicového cukru
    • 80 g rozinek
    • 2 snítky čerstvého rozmarýnu

     

Příprava jídla

1 Na vál prosijte mouku spolu s práškem do pečiva. Uprostřed vytvořte důlek, vlijte do něj jogurt a přidejte máslo nakrájené na kousky. Zpracujte vláčné těsto a vymačkejte ho do koláčové formy o průměru 22 cm. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

2 Tvaroh prošlehejte, oslaďte a poté do něj vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Připravenou náplň smíchejte s rozinkami (šťavnatější jsou ty zlaté), stejnoměrně rozetřete na těsto a ozdobte jehličkovitými lístky rozmarýnu. Okraje koláče potřete rozšlehaným vajíčkem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny, až je těsto krásně zlaté a povrch moučníku zpevní. 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář