Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3430 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 318 g
Tuky 190 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Totálně jednoduchý a perfektní. Vůně rozmarýnu připomene staré časy, ale pozor - při současném zájmu o "středozemní" byliny je zároveň vysloveně moderní! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
70 ml
bílý jogurt tučný
máslo 120 g
chladné
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 1 ks
Na náplň
tvaroh 300 g
měkký, tučný
vanilkový extrakt 0.5 ČL
žloutek 2 ks
krupicový cukr 100 g
rozinky 80 g
rozmarýn 2 snítky

1 Na vál prosijte mouku spolu s práškem do pečiva. Uprostřed vytvořte důlek, vlijte do něj jogurt a přidejte máslo nakrájené na kousky. Zpracujte vláčné těsto a vymačkejte ho do koláčové formy o průměru 22 cm. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

2 Tvaroh prošlehejte, oslaďte a poté do něj vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Připravenou náplň smíchejte s rozinkami (šťavnatější jsou ty zlaté), stejnoměrně rozetřete na těsto a ozdobte jehličkovitými lístky rozmarýnu. Okraje koláče potřete rozšlehaným vajíčkem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny, až je těsto krásně zlaté a povrch moučníku zpevní. 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit