Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový krém s bylinkami
Tvarohový krém na slano
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohový krém s bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 400 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 8 g
Tuky 34 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s netradičním podkladem. Tvaroh je opravdu univerzální surovina, ze které lze připravit lahodné dezerty, ale také pomazánky. Důkazem je tento tvarohový krém na slano. 

Suroviny

lučina
rozpuštené nebo bílý jogurt
bylinky
například pažitka, petrželka, libeček
sůl
pepř
K podáváni
možno použít např. karotka, listy čekanky, řapíkatý celer, okurka

Postup

1
Lučinu rozetřete s máslem nebo jogurtem. Směs ochuťte solí a pepřem a ještě jednou pečlivě rozetřete, aby vznikl opravdu hladký krém. Přidejte do krému nasekané čerstvé bylinky. Naplňte jím cukrářský zdobicí sáček; pokud ho nemáte, nevadí, použijte silnější plastový.
2

Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte podélně nebo příčně na co nejtenčí plátky. Sáčku s pomazánkou odstřihněte jeden roh, u cukrářského použitejte nástavec se středním otvorem. Hladký krém vytlačujte na zeleninu, asi jako když zdobíte dort. Lze  jej také na zeleninu nanést lžičkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 14:19
Recept se nachází v č.4/05, str.38
22.03.2006 10:28
doporučuji pikantní pomazánku - do rozdělané lučiny s bílým jogurtem přidat nasekaný česnek a šunku natrhanou na malé kousky - skvělé navršit na toust

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...