Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s netradičním podkladem. Tvaroh je opravdu univerzální surovina, ze které lze připravit lahodné dezerty, ale také pomazánky. Důkazem je tento tvarohový krém na slano.
Suroviny
krémový sýr
200
g
lučina
máslo
1
PL
rozpuštené nebo bílý jogurt
bylinky
například pažitka, petrželka, libeček
sůl
pepř
K podáváni
možno použít např. karotka, listy čekanky, řapíkatý celer, okurka
Postup
1
Lučinu rozetřete s máslem nebo jogurtem. Směs ochuťte solí a pepřem a ještě jednou pečlivě rozetřete, aby vznikl opravdu hladký krém. Přidejte do krému nasekané čerstvé bylinky. Naplňte jím cukrářský zdobicí sáček; pokud ho nemáte, nevadí, použijte silnější plastový.
2
Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte podélně nebo příčně na co nejtenčí plátky. Sáčku s pomazánkou odstřihněte jeden roh, u cukrářského použitejte nástavec se středním otvorem. Hladký krém vytlačujte na zeleninu, asi jako když zdobíte dort. Lze jej také na zeleninu nanést lžičkou.
Komentáře