Židovská východní, aškenázská kuchyně je proslulá řadou slaných i sladkých nudlových nákypů. Pokud máte k těstovinám zapečeným nasladko nedůvěru, dejte šanci aspoň kuglu. Je lahodný a zaručeně jím zabodujete u dětí.
Suroviny
Postup
Nudle uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Slijte a ihned do nich vmíchejte máslo.
Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte tvaroh s vejci a cukrem, přidejte zakysanou smetanu, skořici, citronovou kůru a sušené ovoce. Vmíchejte těstoviny. Pekáček vymažte máslem a vložte do něj ochucenou směs. Vršek poprašte troškou skořice, posypte mandlovými lupínky a dejte do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Před podáváním můžete pocukrovat podle chuti.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít nudle již zbylé, za předpokladu, že jste je po uvaření promastili máslem. Kugl můžete obohatit i čokoládovými pecičkami nebo ořechy. Navrch lze nasypat drobenku nebo povrch poklást tenkými plátky jablek a másla.