UHO si s sebou historicky nese stín školní jídelny, kde často znamenala nevýraznou zahuštěnou omáčku bez chuti a zápachu. Je to taková škoda! Vychucená hnědá omáčka z masového výpeku krásně doprovodí maso i přílohu, jako je rýže, těstoviny nebo kynuté knedlíky.
Suroviny
Postup
1
V hrnci nechte rozpustit máslo a na něm zpěňte cibuli. Poprašte moukou, ještě chvíli opékejte a stáhněte z ohně.
2
Poté za stálého míchání po částech přilévejte vývar. Omáčku povařte na mírném ohni asi 20 minut a poté rozmixujte nebo přepasírujte.
3
Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s dušeným masem a rýží.
TIP
Omáčku můžete zvýraznit například drceným kmínem, kapkou citronové šťávy či trochou vína, smetanou nebo houbami.
Ilustrační foto: Unsplash.com