Tohle jemné jídlo oceníte, když si hlídáte váhu nebo když jen máte v létě chuť na teplou, ale lehkou večeři. Pro plnější verzi vyměňte ricottu za mascarpone.
Suroviny
ricotta
300
g
smetana ke šlehání
250
ml
vejce
2
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
2
PL
lístky odrhnuté
trocha
jemně nastrouhaná z 1 citronu
pstruh uzený
350
g
možno nahradit makrelou, maso vykostěné, rozebrané na kousky
cuketa
2
ks
menší, jedna na kostky, druhá na jemná kolečka
olivový olej
na potření
strouhanka panko
pár lžic, na posypání
Postup
1
Rozehřejte troubu na 180°C. V míse rozšlehejte ricottu se smetanou a vejci, solí a pepřem, 1 lžící lístků tymiánu a trochou citronové šťávy. Pak jemně vmíchejte kousky ryby a kostky cukety.
2
Připravenou směsí naplňte zapékací misky. Vrch každé misky poklaďte tenkými plátky cukety (cca 2 mm), potřete olivovým olejem, opepřete a posypte strouhankou smíchanou s citronovou kůrou a solí. Pečte asi 20 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem a podávejte.