Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzená ryba zapečená s cuketou

Tohle jemné jídlo oceníte, když si hlídáte váhu nebo když jen máte v létě chuť na teplou, ale lehkou večeři. Pro plnější verzi vyměňte ricottu za mascarpone.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 300 g ricotty
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 2 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce lístků tymiánu, odrhnutých
    • trocha citronové šťávy + jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 350 g uzeného pstruha nebo makrely, maso vykostěné a rozebrané na kousky
    • 2 menší cukety, jedna nakrájená na kostky, druhá na jemná kolečka
    • olivový olej na potření
    • pár lžic strouhanky panko na posypání

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 180°C. V míse rozšlehejte ricottu se smetanou a vejci, solí a pepřem, 1 lžící lístků tymiánu a trochou citronové šťávy. Pak jemně vmíchejte kousky ryby a kostky cukety.

2 Připravenou směsí naplňte zapékací misky. Vrch každé misky poklaďte tenkými plátky cukety (cca 2 mm), potřete olivovým olejem, opepřete a posypte strouhankou smíchanou s citronovou kůrou a solí. Pečte asi 20 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný koláč s tvarohem a rajčaty

Rajčatovo-melounové gazpacho

Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

Cukety s orzem a kozím sýrem

REKLAMA

Přidat komentář