Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzená ryba zapečená s cuketou
Uzená ryba zapečená s cuketou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzená ryba zapečená s cuketou

3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2336 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 44 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jemné jídlo oceníte, když si hlídáte váhu nebo když jen máte v létě chuť na teplou, ale lehkou večeři. Pro plnější verzi vyměňte ricottu za mascarpone.

Suroviny

ricotta 300 g
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 PL
lístky odrhnuté
jemně nastrouhaná z 1 citronu
pstruh uzený 350 g
možno nahradit makrelou, maso vykostěné, rozebrané na kousky
menší, jedna na kostky, druhá na jemná kolečka
olivový olej
na potření
strouhanka panko
pár lžic, na posypání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C. V míse rozšlehejte ricottu se smetanou a vejci, solí a pepřem, 1 lžící lístků tymiánu a trochou citronové šťávy. Pak jemně vmíchejte kousky ryby a kostky cukety.

2

Připravenou směsí naplňte zapékací misky. Vrch každé misky poklaďte tenkými plátky cukety (cca 2 mm), potřete olivovým olejem, opepřete a posypte strouhankou smíchanou s citronovou kůrou a solí. Pečte asi 20 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...