Uzená ryba zapečená s cuketou

Uzená ryba zapečená s cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2336 kcal
Bílkoviny 136 g
Cukr 44 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jemné jídlo oceníte, když si hlídáte váhu nebo když jen máte v létě chuť na teplou, ale lehkou večeři. Pro plnější verzi vyměňte ricottu za mascarpone.

Suroviny

ricotta 300 g
smetana ke šlehání 250 ml
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 PL
lístky odrhnuté
citronová štáva
trocha
citronová kůra
jemně nastrouhaná z 1 citronu
pstruh uzený 350 g
možno nahradit makrelou, maso vykostěné, rozebrané na kousky
cuketa 2 ks
menší, jedna na kostky, druhá na jemná kolečka
olivový olej
na potření
strouhanka panko
pár lžic, na posypání

1 Rozehřejte troubu na 180°C. V míse rozšlehejte ricottu se smetanou a vejci, solí a pepřem, 1 lžící lístků tymiánu a trochou citronové šťávy. Pak jemně vmíchejte kousky ryby a kostky cukety.

2 Připravenou směsí naplňte zapékací misky. Vrch každé misky poklaďte tenkými plátky cukety (cca 2 mm), potřete olivovým olejem, opepřete a posypte strouhankou smíchanou s citronovou kůrou a solí. Pečte asi 20 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit