Rozkošné valentýnské sušenky, které zvládnete připravit ještě tentýž den. Křehké máslové těsto se doslova rozplývá na jazyku, a růžové srdíčko uprostřed světlého těsta potěší nejen vašeho partnera, ale i děti, které si je budou rády vychutnávat při odpoledním čaji, nebo kamarádku, které určitě udělají radost jako milý dárek.
Suroviny
Postup
Mouku, máslo a špetku soli dejte do kuchyňského robotu a mixujte na drobenku.
Přidejte cukr a žloutky a mixujte do hladkého těsta.
Odeberte 1/3 těsta, do zbylého přidejte vanilkový extrakt a znovu promixujte.
Toto těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě.
Zbylou 1/3 těsta vraťte do procesoru, přidejte růžovou vodou nebo prach ze sušených malin a kapku potravinářského barviva.
Mixujte, a pokud je třeba, přidejte další barvivo, dokud nedosáhnete intenzivní barvy. Pokud těsto příliš zřídlo, přimixujte několik lžic mouky, dokud nebude mít podobnou konzistenci jako odložené vanilkové těsto.
Obarvené těsto vložte na 30 minut do lednice.
Poté ho mezi dvěma archy pečicího papíru rozválejte na silnější plát a malým vykrajovátkem ve tvaru srdce (3–4 cm) vykrajujte srdíčka. Pokračujte ve válení a vykrajování, dokud nezpracujete celé těsto.
Vyrojená srdíčka naskládejte za sebe, aby vytvořily válec, přičemž dbejte, abyste stále zachovali srdíčkový tvar.
Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny zamrazit, dokud válec úplně neztuhne.
Když je srdíčkové těsto tvrdé, obalte ho rovnoměrně vanilkovým těstem a na pomoučené ploše rozválejte v úhledný váleček.
Odložte ho na 2 hodiny do lednice.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Ostrým nožem rozkrájejte válec na 1 cm silné plátky, položte je s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut. Poté nechte vychladnout na mřížce. V uzavíratelné nádobě vydrží až 4 dny.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.