Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Valentýnské sušenky
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na cca 16 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 272 g
Tuky 144 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozkošné valentýnské sušenky, které zvládnete připravit ještě tentýž den. Křehké máslové těsto se doslova rozplývá na jazyku, a růžové srdíčko uprostřed světlého těsta potěší nejen vašeho partnera, ale i děti, které si je budou rády vychutnávat při odpoledním čaji, nebo kamarádku, které určitě udělají radost jako milý dárek.

Související recepty

Suroviny

+ na poprášení pracovní plochy
máslo 200 g
na kostičky
sůl 1 špetka
třtinový cukr 120 g
světlý
z větších vajec
vanilkový extrakt 2 ČL
voda růžová ½ ČL
nebo 25 g mrazem sušených malin, rozmixovaných na prášek (nemusí být)
červené nebo růžové

Postup

1

Mouku, máslo a špetku soli dejte do kuchyňského robotu a mixujte na drobenku.

2

Přidejte cukr a žloutky a mixujte do hladkého těsta.

3

Odeberte 1/3 těsta, do zbylého přidejte vanilkový extrakt a znovu promixujte.

4

Toto těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě.

5

Zbylou 1/3 těsta vraťte do procesoru, přidejte růžovou vodou nebo prach ze sušených malin a kapku potravinářského barviva.

6

Mixujte, a pokud je třeba, přidejte další barvivo, dokud nedosáhnete intenzivní barvy. Pokud těsto příliš zřídlo, přimixujte několik lžic mouky, dokud nebude mít podobnou konzistenci jako odložené vanilkové těsto.

7

Obarvené těsto vložte na 30 minut do lednice.

8

Poté ho mezi dvěma archy pečicího papíru rozválejte na silnější plát a malým vykrajovátkem ve tvaru srdce (3–4 cm) vykrajujte srdíčka. Pokračujte ve válení a vykrajování, dokud nezpracujete celé těsto.

9

Vyrojená srdíčka naskládejte za sebe, aby vytvořily válec, přičemž dbejte, abyste stále zachovali srdíčkový tvar.

10

Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny zamrazit, dokud válec úplně neztuhne.

11

Když je srdíčkové těsto tvrdé, obalte ho rovnoměrně vanilkovým těstem a na pomoučené ploše rozválejte v úhledný váleček.

12

Odložte ho na 2 hodiny do lednice.

13

Předehřejte troubu na 180 °C.

14

Ostrým nožem rozkrájejte válec na 1 cm silné plátky, položte je s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut. Poté nechte vychladnout na mřížce. V uzavíratelné nádobě vydrží až 4 dny.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín