Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5506 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 596 g
Tuky 287 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O "tech svých" rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Totéž tvrdíme i my o našich malinkatých rohlíčcích plných mandlí. Až je zkusíte, natrvalo jim propadnete a vezmete je "za své".

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 50 g
máslo 200 g
mandle 100 g
oloupané a mleté
žloutek 2 ks
Na obalování
moučkový cukr 150 g
smíchaný s vanilkovým cukrem
vanilkový cukr 2 bal
1–2 balíčky

Mouku, cukr, máslo, mandle i žloutky dejte do větší mísy nebo na vál a prohněťte do hladkého kompaktního těsta. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce přes noc uležet. Pak z těsta postupně odebírejte a mezi prsty vyvalujte menší krásně zahnuté rohlíčky. Pečte při 180 stupních 7 minut. Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Vychladlé nechte dva týdny odležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Olga Pavlikova

Nestihly nam odlezet, ale i tak byly bozske. Rodina je malem cele snedla jeste pred vanoci :-)

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit