0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 187
Více než hodinu Velmi snadné na 2 menší plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 112 g
Tuky 162 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí rodinný poklad šéfredaktorky Marušky – rohlíčky, které jsou hned měkké!

Suroviny

máslo 80 g
moučkový cukr 30 g
může být i ovoněný vanilkou
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl 1 špetka
vlašské ořechy 100 g
mleté
citronová kůra
trocha, z biocitronu
vanilkový cukr
smíchaný s moučkovým, na obalení
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým, na obalení

Postup

1

Máslo utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutek, pak prosátou mouku se solí, ořechy a citronovou kůru a zpracujte těsto.

2

Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odležet do lednice.

3

Předehřejte troubu na 180°C.

4

Z těsta vyválejte tenký váleček, ten rozkrájejte asi na 5cm kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut dorůžova.

Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

Lenka Vičánková

Rohlíčky jsou chuťově moc dobré, ale těsto se mi úplně rozpadalo, že jsem musela pečlivě tvarovat každý rohlíček..

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit