Vanilkové rohlíčky podle Marušky

Vanilkové rohlíčky podle Marušky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné na 2 menší plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 112 g
Tuky 162 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí rodinný poklad šéfredaktorky Marušky – rohlíčky, které jsou hned měkké!

Suroviny

máslo 80 g
moučkový cukr 30 g
může být i ovoněný vanilkou
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl 1 špetka
vlašské ořechy 100 g
mleté
citronová kůra
trocha, z biocitronu
vanilkový cukr
smíchaný s moučkovým, na obalení
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým, na obalení

Postup

1

Máslo utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutek, pak prosátou mouku se solí, ořechy a citronovou kůru a zpracujte těsto.

2

Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odležet do lednice.

3

Předehřejte troubu na 180°C.

4

Z těsta vyválejte tenký váleček, ten rozkrájejte asi na 5cm kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut dorůžova.

Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

Lenka Vičánková

Rohlíčky jsou chuťově moc dobré, ale těsto se mi úplně rozpadalo, že jsem musela pečlivě tvarovat každý rohlíček..

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit