Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné na 2 menší plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 112 g
Tuky 162 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí rodinný poklad šéfredaktorky Marušky – rohlíčky, které jsou hned měkké!

Suroviny

máslo 80 g
moučkový cukr 30 g
může být i ovoněný vanilkou
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl 1 špetka
vlašské ořechy 100 g
mleté
citronová kůra
trocha, z biocitronu
vanilkový cukr
smíchaný s moučkovým, na obalení
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým, na obalení

1 Máslo utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutek, pak prosátou mouku se solí, ořechy a citronovou kůru a zpracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odležet do lednice.

2 Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta vyválejte tenký váleček, ten rozkrájejte asi na 5cm kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut dorůžova. Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

Lenka Vičánková

Rohlíčky jsou chuťově moc dobré, ale těsto se mi úplně rozpadalo, že jsem musela pečlivě tvarovat každý rohlíček..

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit