0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkový cheesecake s jahodovou pěnou

Vanilkový cheesecake s jahodovou pěnou

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus: 200 g máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla

Vanilková náplň: 250 g sýru Philadelphia, 500 g tučného tvarohu, 150 ml smetany ke šlehání, 4 vejce, 80 g cukru krupice, semínka z 1/2 vanilkového lusku, 2 lžíce kukuřičného škrobu.

Jahodová náplň: 500 g jahod, 1 lžíce citronové šťávy, 80 g cukru krupice, 5 g agaru, 300 ml smetany ke šlehání, 20 g cukru moučka.

Sněhové pusinky: 1 bílek, 70 g cukru krupice

Na korpus si smícháme rozdrobené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Natlačíme do formy o průměru 28 cm a pečeme na 170 stupnů 10 minut. Poté vyndáme a necháme chvíli vychladit.

Připravíme se vanilkovou náplň: V mixéru smícháme sýr Philadelphia, tvaroh, smetanu ke šlehání, rozšlehaná vejce, cukr, vanilku a škrob. Důkladně vymixujeme, nalijeme na korpus a pečeme při 140 stupních cca 45 minut. Vypneme a necháme zchladnout v troubě.

Když je základ cheesecaku vychladlý, připravíme si jahodovou pěnu: pokrájené jahody zasypeme cukrem, přilijeme citronovou šťávu a povaříme cca 5 minut. Poté přecedíme do misky. Smícháme si 6 PL vody s agarem, přivedeme k varu  cca minutu vaříme, poté přilijeme k jahodovému rozvaru a metličkou rozmícháme. Necháme vychladit, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup, jak bude směs tuhnout. Vedle si ušleháme smetanu s cukrem moučka a lehce v mícháme k jahodové směsi. Když je celá směs kompaktní, tak nalijeme na vanilkovou vrstvu, urovnáme nožem a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

Na sněhové pusinky (cca 20 ks) si vyšleháme 1 bílek se špetkou soli do tuha, ke konci přisypáváme cukr a došleháme do tuhého sněhu. Nastříkáme cukrářský pytlíkem s ozdobnou špičkou na plech pusinky a sušíme při 100 stupních 1 hod. Poté vypneme a necháme zchladnout v troubě. Pusinkami ozdobíme hotový cheesecake.

Autor: Le Garage

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit