Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Vanilkový cheesecake s jahodovou pěnou

Popis receptu: 

V tomto cheesecaku se dokonale snoubí lahodná chuť vanilky a jahod a smetany, která tolik připomíná chuť z dětství - zmrzlinu Mrož :) Pro nadcházející období plné sluníčka a čerstvých jahod ideální dezert.

Dobrou sladkou chuť :)

Autor: Anna Smejkalová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: 200 g máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla

    Vanilková náplň: 250 g sýru Philadelphia, 500 g tučného tvarohu, 150 ml smetany ke šlehání, 4 vejce, 80 g cukru krupice, semínka z 1/2 vanilkového lusku, 2 lžíce kukuřičného škrobu.

    Jahodová náplň: 500 g jahod, 1 lžíce citronové šťávy, 80 g cukru krupice, 5 g agaru, 300 ml smetany ke šlehání, 20 g cukru moučka.

    Sněhové pusinky: 1 bílek, 70 g cukru krupice

Příprava jídla

Na korpus si smícháme rozdrobené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Natlačíme do formy o průměru 28 cm a pečeme na 170 stupnů 10 minut. Poté vyndáme a necháme chvíli vychladit.

Připravíme se vanilkovou náplň: V mixéru smícháme sýr Philadelphia, tvaroh, smetanu ke šlehání, rozšlehaná vejce, cukr, vanilku a škrob. Důkladně vymixujeme, nalijeme na korpus a pečeme při 140 stupních cca 45 minut. Vypneme a necháme zchladnout v troubě.

Když je základ cheesecaku vychladlý, připravíme si jahodovou pěnu: pokrájené jahody zasypeme cukrem, přilijeme citronovou šťávu a povaříme cca 5 minut. Poté přecedíme do misky. Smícháme si 6 PL vody s agarem, přivedeme k varu  cca minutu vaříme, poté přilijeme k jahodovému rozvaru a metličkou rozmícháme. Necháme vychladit, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup, jak bude směs tuhnout. Vedle si ušleháme smetanu s cukrem moučka a lehce v mícháme k jahodové směsi. Když je celá směs kompaktní, tak nalijeme na vanilkovou vrstvu, urovnáme nožem a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

Na sněhové pusinky (cca 20 ks) si vyšleháme 1 bílek se špetkou soli do tuha, ke konci přisypáváme cukr a došleháme do tuhého sněhu. Nastříkáme cukrářský pytlíkem s ozdobnou špičkou na plech pusinky a sušíme při 100 stupních 1 hod. Poté vypneme a necháme zchladnout v troubě. Pusinkami ozdobíme hotový cheesecake.

REKLAMA

Přidat komentář