0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkový cheesecake s jahodovou pěnou

Vanilkový cheesecake s jahodovou pěnou

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus: 200 g máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla

Vanilková náplň: 250 g sýru Philadelphia, 500 g tučného tvarohu, 150 ml smetany ke šlehání, 4 vejce, 80 g cukru krupice, semínka z 1/2 vanilkového lusku, 2 lžíce kukuřičného škrobu.

Jahodová náplň: 500 g jahod, 1 lžíce citronové šťávy, 80 g cukru krupice, 5 g agaru, 300 ml smetany ke šlehání, 20 g cukru moučka.

Sněhové pusinky: 1 bílek, 70 g cukru krupice

Na korpus si smícháme rozdrobené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Natlačíme do formy o průměru 28 cm a pečeme na 170 stupnů 10 minut. Poté vyndáme a necháme chvíli vychladit.

Připravíme se vanilkovou náplň: V mixéru smícháme sýr Philadelphia, tvaroh, smetanu ke šlehání, rozšlehaná vejce, cukr, vanilku a škrob. Důkladně vymixujeme, nalijeme na korpus a pečeme při 140 stupních cca 45 minut. Vypneme a necháme zchladnout v troubě.

Když je základ cheesecaku vychladlý, připravíme si jahodovou pěnu: pokrájené jahody zasypeme cukrem, přilijeme citronovou šťávu a povaříme cca 5 minut. Poté přecedíme do misky. Smícháme si 6 PL vody s agarem, přivedeme k varu  cca minutu vaříme, poté přilijeme k jahodovému rozvaru a metličkou rozmícháme. Necháme vychladit, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup, jak bude směs tuhnout. Vedle si ušleháme smetanu s cukrem moučka a lehce v mícháme k jahodové směsi. Když je celá směs kompaktní, tak nalijeme na vanilkovou vrstvu, urovnáme nožem a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

Na sněhové pusinky (cca 20 ks) si vyšleháme 1 bílek se špetkou soli do tuha, ke konci přisypáváme cukr a došleháme do tuhého sněhu. Nastříkáme cukrářský pytlíkem s ozdobnou špičkou na plech pusinky a sušíme při 100 stupních 1 hod. Poté vypneme a necháme zchladnout v troubě. Pusinkami ozdobíme hotový cheesecake.

Autor: Le Garage

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč