Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
3,5 (8x)
12. 4. 2018
Vanilkový cheesecake s ovocem
Vanilkový cheesecake s ovocem


Snadné
< 30 min
3,5 (8x)

Předehřejte troubu na 160 stupňů (rovnoměrně pečení seshora i zdola).

Na spodní část formy vložte celý arch pečícího papíru a na něj dejte a uzavřete boční část formy, poté spodní a boční strany formy důkladně obalte alobem, aby do ní nenatekla voda.

Rozmixujte sušenky a v misce je důkladně smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vysypte do formy a rovnoměrně ji utlačte, aby nikde nebyli praskliny nebo jiné nerovnosti.

Poté mixujte sýr Philadeplhia , cukr a mascarpone. Přidejte sůl, citronovou šťávu, zrníčka z vanilkového lusku, škrob a znovu krátce mixujte.  Nakonec přidejte vejce a mixujte dokud směs nebude úplně hladká. Podle chuti přidejte sůl, cukr nebo citronovou šťávu. Směs nalejte na sušenkový základ. Formu vložte do hlubšího plechu a vložte do trouby. Do plechu nalijte vroucí vodu - zhruba 2-3 cm. Pečte přesně 45 minut a při pečení neotvírejte troubu.

Po 45 minutách troubu vypněte, ale za žádných okolností ji neotvírejte ještě 30 minut. Poté plech vyndejte z trouby a odstraňte z formy alobal. Korpus dortu opatrně objeďte tenkým ostrým nožíkem, namočeným v horké vodě a poté formu vložte zpět do trouby a nechte cheesecake odpočinout 5 hodin. Poté ho dejte, do lednice, v ideálním případě alespoň na 8 hodin.

Po vyjmutí z lednice vrchní stranu cheesecaku jemně otřete ubrouskem, pravděpodobně na něm bude vysrážená voda. Odejměte boční část formy a případné nedokonalosti na bočních stranách dortu zapravte ostrým nožíkem namočeným v horké vodě. Dort dejte na talíř/tác na kterém ho budete servírovat. Půjde hezky podebrat dlouhým nožem a pomáhejte si i rukou, aby neprasknul. 

Cheesecake potřete zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a znovu dejte do lednice alespoň na hodinu. Poté ho nazdobte dle své fantazie ovocem, makronkami nebo čokoládou.






 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu