Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vanilkový meringue cheesecake

Vanilkový meringue cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

250g polohrubá múka

120g maslo

120g práškový cukor

1vajíčko+2žĺtka

1čaj. lyžička kypriaci prášok

Plnka:

250g Philladelphia syr

250g tvaroh jemný

400ml smotana 12%

150g práškový cukor

150ml olej rastlinný

1Zlatý klas/vanilkový pudingový prášok/

1vajíčko+3žĺtka

1vanilkový struk-zrniečka

Meringue:

5vaječné bielka

6lyžíc kryštálový cukor

 

Korpus:

Všetky ingrediencie na korpus spolu zmiešame a rozotrieme do tortovej formy s priemerom 30cm.Ja som použila dve tort. formy s priemerom 18cm.

Plnka:

Všetky ingrediencie na plnku krátko zmixujeme v mixéri a vylejeme na pripravený korpus.

Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C 60minút.

Z bielkov si vyšľaháme sneh a postupne zašľaháme cukor.

Meringue natrieme hneď na horúcu predpečenú náplň a dáme ešte dopiecť asi 10 minút do zlatista.

Necháme dobre vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Potom ľubovoľne ozdobíme a podávame.

Autor: alexdidi

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit