0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkový narozeninový cheesecake

Vanilkový narozeninový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6698 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 745 g
Tuky 348 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Spodní vrstva(sušenkové těsto)
sušenky 2
rozdrcené
cukr 2 PL
sůl špetka
máslo 70 g
rozpuštěné,(5 lžic)
Náplň
sýr 500 g
krystalový cukr 400 g
vejce 4 ks
smetana 160 ml
ke šlehání
vanilkový extrakt 2
vanilkový extrakt 1 PL
moučkový cukr 35 g
ovoce
na ozdobu

1. Spodní vrstva

Sušenky rozdrtíme ručně nebo v mixéru, smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a špetkou soli. Upěchujeme na dno formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem ( obvykle si ho vystřihnu dle tvaru a velikosti formy), dáme do předehřáté trouby na 180°C na deset minut péct, necháme vychladit.

2. Náplň

Rozšleháme sýr PHILADELPHIA po dobu 4 minut na střední rychlost šlehače, přidáme tvaroh a zase šleháme po dobu 4 minut, pak přidáme cukr a opět šleháme, vanilkový extrakt a šleháme, poté přidáme vajíčka a šleháme vždy po jednom, přidáme zakysanou smetanu a opět šleháme, nakonec přidáme smetanu ke šlehání a šleháme, až se vše krásně propojí.

Nalijeme na formu s upečeným sušenkovým základem a dáme péci při teplotě 160°C po dobu 1 hodiny až 1 hodiny a půl dle požadované vláčnosti a síly trouby. Je dobré dát na dno trouby pekáč s vodou, který zajistí cheesecaku dobré klima pomáhající dosáhnout super vláčnosti, kterou je cheesecake proslaven. Nebo péci cheesecake přímo ve vodní lázni, to se doporučuji zabalit formu od cheesecakeu do alobalo viz foto. Nelekejte se, cheesecake umí pěkně naskočit a při zchladnutí zase trochu klesne.

Po vytažení z trouby necháme cheesecake vychladit a pak dáme uležet do lednice aspoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

3. Vrchní vrstva

Smícháme zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a moučkový cukr a naneseme na vychlazený dort, tudíž až po 4 hodinách či následující den.

Dozdobíme čerstvým ovocem dle chuti, fantazie a příležitosti.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč