Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
7. 3. 2018
Vanilkový narozeninový cheesecake
Vanilkový narozeninový cheesecake


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

1. Spodní vrstva

Sušenky rozdrtíme ručně nebo v mixéru, smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a špetkou soli. Upěchujeme na dno formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem ( obvykle si ho vystřihnu dle tvaru a velikosti formy), dáme do předehřáté trouby na 180°C na deset minut péct, necháme vychladit.

2. Náplň

Rozšleháme sýr PHILADELPHIA po dobu 4 minut na střední rychlost šlehače, přidáme tvaroh a zase šleháme po dobu 4 minut, pak přidáme cukr a opět šleháme, vanilkový extrakt a šleháme, poté přidáme vajíčka a šleháme vždy po jednom, přidáme zakysanou smetanu a opět šleháme, nakonec přidáme smetanu ke šlehání a šleháme, až se vše krásně propojí.

Nalijeme na formu s upečeným sušenkovým základem a dáme péci při teplotě 160°C po dobu 1 hodiny až 1 hodiny a půl dle požadované vláčnosti a síly trouby. Je dobré dát na dno trouby pekáč s vodou, který zajistí cheesecaku dobré klima pomáhající dosáhnout super vláčnosti, kterou je cheesecake proslaven. Nebo péci cheesecake přímo ve vodní lázni, to se doporučuji zabalit formu od cheesecakeu do alobalo viz foto. Nelekejte se, cheesecake umí pěkně naskočit a při zchladnutí zase trochu klesne.

Po vytažení z trouby necháme cheesecake vychladit a pak dáme uležet do lednice aspoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

3. Vrchní vrstva

Smícháme zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a moučkový cukr a naneseme na vychlazený dort, tudíž až po 4 hodinách či následující den.

Dozdobíme čerstvým ovocem dle chuti, fantazie a příležitosti.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 558.17 kcal
  • Bílkoviny 11 g
  • Sacharidy 62.08 g
  • Tuky 29 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt