0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkový narozeninový cheesecake

Vanilkový narozeninový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6698 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 745 g
Tuky 348 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Spodní vrstva(sušenkové těsto)
sušenky 2
rozdrcené
cukr 2 PL
sůl špetka
máslo 70 g
rozpuštěné,(5 lžic)
Náplň
sýr 500 g
krystalový cukr 400 g
vejce 4 ks
smetana 160 ml
ke šlehání
vanilkový extrakt 2
zakysaná smetana 400 ml
vanilkový extrakt 1 PL
moučkový cukr 35 g
ovoce
na ozdobu

1. Spodní vrstva

Sušenky rozdrtíme ručně nebo v mixéru, smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a špetkou soli. Upěchujeme na dno formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem ( obvykle si ho vystřihnu dle tvaru a velikosti formy), dáme do předehřáté trouby na 180°C na deset minut péct, necháme vychladit.

2. Náplň

Rozšleháme sýr PHILADELPHIA po dobu 4 minut na střední rychlost šlehače, přidáme tvaroh a zase šleháme po dobu 4 minut, pak přidáme cukr a opět šleháme, vanilkový extrakt a šleháme, poté přidáme vajíčka a šleháme vždy po jednom, přidáme zakysanou smetanu a opět šleháme, nakonec přidáme smetanu ke šlehání a šleháme, až se vše krásně propojí.

Nalijeme na formu s upečeným sušenkovým základem a dáme péci při teplotě 160°C po dobu 1 hodiny až 1 hodiny a půl dle požadované vláčnosti a síly trouby. Je dobré dát na dno trouby pekáč s vodou, který zajistí cheesecaku dobré klima pomáhající dosáhnout super vláčnosti, kterou je cheesecake proslaven. Nebo péci cheesecake přímo ve vodní lázni, to se doporučuji zabalit formu od cheesecakeu do alobalo viz foto. Nelekejte se, cheesecake umí pěkně naskočit a při zchladnutí zase trochu klesne.

Po vytažení z trouby necháme cheesecake vychladit a pak dáme uležet do lednice aspoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

3. Vrchní vrstva

Smícháme zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a moučkový cukr a naneseme na vychlazený dort, tudíž až po 4 hodinách či následující den.

Dozdobíme čerstvým ovocem dle chuti, fantazie a příležitosti.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit