Věnec na stole nemusí být jen ten adventní. Když na něj postavíte nazdobený pěnový dort, sklidíte zasloužený obdiv. Vánoční věnec z bílé čokolády s Baileys je nejen krásný, ale i lehký jako obláček. Při zdobení věnce můžete pustit uzdu fantazii – vykrájet ze zbytku želé hvězdičky či přidat sněhové pusinky. Dekorujte těsně před servírováním.
Suroviny
Na 1 věnec o vnějším průměru 22–24 cm
Suroviny
Na 1 věnec o vnějším průměru 22–24 cm
NA KORPUS
Na pěnu z bílé čokolády a Baileys
NA VKLAD Z MALINOVÉHO ŽELÉ
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 13914 kcal
- Bílkoviny 1726 g
- Sacharidy 383 g
- Tuky 584 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,8/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/12
Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.