0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Variace na Reuben sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5171 kcal
Bílkoviny 295 g
Sacharidy 315 g
Tuky 297 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled by se mohlo zdát, že se suroviny hodí spíš na studený sendvič. Teprve teplo ale udělá z tohoto klasického obloženého chleba – původem z USA – skutečně intenzivní zážitek!

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
celozrnný
máslo
na pomazání chleba
okurka 1 ks
kyselá, středně velká
majonéza 3 PL
kečup 1 PL
šunka 4 plátky
sýr ementál 4 plátky
zelí kysané 4 PL

1 Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.

2 Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.

Reuben sendvič  je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

tak tohle je opravdu luxusni sendvic...a s pivkem fakt nema chybu

Anonym

netradiční kombinace,ale vynikající výsledek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit