0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vdolečky se smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné na 25 vdolečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 213 g
Tuky 47 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovládněte se a krém nebo mascarpone nepřislazujte. Se sladkým těstem totiž čistá smetanová chuť tvoří dokonalou harmonii.

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 110 g
vanilkový extrakt 1 ČL
koupíte v Marks & Spencer
mouka pšeničná hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
mascarpone
nebo smetanový krém (viz postup), k podávání
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dejte do mísy vejce, cukr, vanilkový extrakt a elektrickými metlami šlehejte 5–7 minut, až směs zhoustne, zesvětlá a ztrojnásobí objem. Pak do směsi zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva.

2 Na plech vyložený papírem na pečení dělejte pomocí sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbejte na to, aby byly dostatečně daleko od sebe. Pečte je 5–7 minut, až se rozjedou a zezlátnou.

3 Po vychladnutí je slepujte smetanovým krémem a lehce poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč