Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganské koblihy
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než dvě hodiny Snadné Na 10 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 290 g
Tuky 80 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Veganské koblihy? Ano, a ještě lepší! Tradiční ingredience jsme nahradili rostlinnými alternativami a vytvořili tyto úžasné donuty. Abychom měli jistotu, že budou dokonale propečené, vykrojili jsme středy. Výsledkem jsou křupavé a vláčné donuty obalené v cukru, ideální jako sladká svačinka nebo výživný dezert.

Související recepty

Suroviny

margarín 4 PL
ztužený rostlinný tuk
vanilkový extrakt 1 ČL
droždí sušené 7 g
+ 50 g na obalení
+ na poprášení pracovní plochy
sůl mořská ½ ČL
jemná
rostlinný olej 1 l
na smažení + na vymazání mísy

Postup

1

V malém kastrůlku zahřejte ovesné mléko, rostlinný tuk a vanilku, dokud se tuk úplně nerozpustí, ale směs nesmí být horká.

2

Ve velké míse smíchejte droždí, 3 lžíce cukru, mouku a sůl. Uprostřed udělejte důlek, nalijte do něj teplou směs ovesného mléka a vařečkou promíchejte.

3

Pak směs vyklopte na lehce pomoučněný vál a hněťte 10 minut, dokud není těsto hladké a pružné.

4

Následně ho přendejte do čisté, lehce vymaštěné mísy, přikryjte a nechte kynout 1–2 hodiny, dokud nezdvojnásobí objem.

5

Vyklopte vykynuté těsto na pracovní plochu a trochu ho prohněťte, abyste odstranili část vzduchu.

6

Rozdělte na 10 stejných kousků a vyválejte z nich v kuličky.

7

Položte je na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dostatek místa, pak je přikryjte a nechte kynout dalších 30 minut až 1 hodinu, dokud opět nezdvojnásobí objem.

8

Naplňte velký hrnec olejem maximálně do 2/3 a zahřejte na 180 °C, nebo dokud vhozený kousek chleba během 30 sekund nezhnědne.

9

Pomocí malého 1 cm kulatého vykrajovátka odstraňte střed každé koblihy (ty ke konci také osmažte).

10

Mezitím dejte zbylých 50 g cukru do mělké misky.

11

Postupně osmažte všechny koblihy po 30 sekundách z každé strany, dokud nebudou propečené a zlatavé.

12

Přendejte je na talíř vyložený kuchyňským papírem, aby trochu odkapaly, pak je obalte v cukru.

13

Totéž udělejte i s vykrojenými středy. Koblihy podávejte teplé.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín