Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce s fetou, hummusem a avokádem
Vejce s fetou, hummusem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3046 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 277 g
Tuky 158 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně přecházejí v poledne…

Suroviny

vejce 2 ks
o pokojové teplotě
na opékání (nemusí být)
hummus 300 g
zaatar 1 PL
(směs sezamových semínek, oregana, tymiánu, saturejky a pamětníku rolního)
nakrájeného na kostičky
chilli sušené
drcené

Postup

1

V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Ztlumte plamen, vložte vejce a vařte je 5–6 minut, vyjměte a vložte do studené vody, tak zastavíte var.

2

Chléb nakrájejte na proužky a nasucho (nebo na trošce másla) opečte na pánvi nebo v troubě. Avokádo překrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Na talíře naaranžujte hummus, posypte jej mletou paprikou, rozložte avokádo, to posypte směsí koření za’atar, přidejte fetu a posypte ji vločkami chilli. Doplňte opečeným chlebem a doprostřed usaďte vejce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč