Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce s pikantní zálivkou

Vejce s pikantní zálivkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 6 g
Tuky 190 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce s omáčkami jsou na bufetovém stolu vždy vítány. Spojení s pikantními sardelkami patří k těm základním položkám.

Související recepty

Suroviny

vejce 4 ks
povařená 4 minuty
majonéza 200 g
kvalitní
kapary 1 PL
nasekané
100 g
sardelové filety ančovičky
sůl
na dochucení
cukr špetka
na dochucení
petrželka
na dochucení
pepř
vícebarevný na dochucení

Postup

1
Uvařená vejce rozpulte. Majonézu prošlehejte se sekanými kapary a částí sardelek a dochuťte; přelijte přes vejce. Zbylé sardelky podávejte k vejcím zvlášť, spolu s pečivem.

Vaječné vaření Skořápku na zakulaceném konci propíchněte, abyste vypustili vzduchovou bublinu. Vejce opatrně spusťte do mírně vroucí vody a vařte tři minuty nahniličko, čtyři na pevný bílek a polotekutý žloutek, a pět minut na stejnoměrně pevné vejce. Natvrdo bude za sedm minut.

Komentáře

13.12.2007 08:33
Recept se nachází v č. 4/07, str. 43

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...