Vejce s omáčkami jsou na bufetovém stolu vždy vítány. Spojení s pikantními sardelkami patří k těm základním položkám.
Suroviny
vejce
4
ks
povařená 4 minuty
majonéza
200
g
kvalitní
kapary
1
PL
nasekané
100
g
sardelové filety ančovičky
sůl
na dochucení
cukr
špetka
na dochucení
petrželka
na dochucení
pepř
vícebarevný na dochucení
Postup
1
Uvařená vejce rozpulte. Majonézu prošlehejte se sekanými kapary a částí sardelek a dochuťte; přelijte přes vejce. Zbylé sardelky podávejte k vejcím zvlášť, spolu s pečivem.
Vaječné vaření Skořápku na zakulaceném konci propíchněte, abyste vypustili vzduchovou bublinu. Vejce opatrně spusťte do mírně vroucí vody a vařte tři minuty nahniličko, čtyři na pevný bílek a polotekutý žloutek, a pět minut na stejnoměrně pevné vejce. Natvrdo bude za sedm minut.
Vaječné vaření Skořápku na zakulaceném konci propíchněte, abyste vypustili vzduchovou bublinu. Vejce opatrně spusťte do mírně vroucí vody a vařte tři minuty nahniličko, čtyři na pevný bílek a polotekutý žloutek, a pět minut na stejnoměrně pevné vejce. Natvrdo bude za sedm minut.
Komentáře