0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce v listovém košíku

Vejce v listovém košíku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce v listovém košíku

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5995 kcal
Bílkoviny 576 g
Sacharidy 147 g
Tuky 340 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce nabízí spoustu možností. Tentokrát ho zapečte s litovým těstem, karamelizovanou cibulí a slaninou.

Suroviny

slanina 12 plátků
sušená, lze nahradit anglickou slaninou
listové těsto 4
pláty, o velikosti asi 14 x 14 cm
máslo
na vymazání
cibule 2 PL
karamelizovaná, konzervovaná např. Marks & Spencer
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ºC. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny a pečte je asi 10 minut dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a udržujte horké. Ve vegetariánské verzi můžete slaninu nahrafit plátky cukety, nebo zcela vynachat. 

2

Vymažte máslem čtyři formičky na košíčky nebo žáruvzdorné misky o průměru 11 cm a vyložte je čtverci listového těsta. 

3

Na těsto dejte po jedné lžičce karamelizované cibule. Osolte, opepřete a položte na plech.

4

Rozbijte vejce do každé misky a pečte v troubě asi 5 minut, až ztuhnou. Vyjměte, ozdobte slaninou a podávejte s další karamelizovanou cibulí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizovanou cibuli si můžete připravit i sami. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zvolna opékejte 4 červené cibule nakrájené na plátky asi 8 minut. Přidejte 2 lžičky třtinového cukru a 1 lžíci balzamikového octa. Míchejte ještě asi 2 minuty, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč