Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce v listovém košíku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5995 kcal
Bílkoviny 576 g
Sacharidy 147 g
Tuky 340 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce nabízí spoustu možností. Tentokrát ho zapečte s litovým těstem, karamelizovanou cibulí a slaninou.

Suroviny

slanina 12 plátků
sušená, lze nahradit anglickou slaninou
pláty, o velikosti asi 14 x 14 cm
na vymazání
karamelizovaná, konzervovaná např. Marks & Spencer
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ºC. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny a pečte je asi 10 minut dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a udržujte horké. Ve vegetariánské verzi můžete slaninu nahrafit plátky cukety, nebo zcela vynachat. 

2

Vymažte máslem čtyři formičky na košíčky nebo žáruvzdorné misky o průměru 11 cm a vyložte je čtverci listového těsta. 

3

Na těsto dejte po jedné lžičce karamelizované cibule. Osolte, opepřete a položte na plech.

4

Rozbijte vejce do každé misky a pečte v troubě asi 5 minut, až ztuhnou. Vyjměte, ozdobte slaninou a podávejte s další karamelizovanou cibulí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizovanou cibuli si můžete připravit i sami. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zvolna opékejte 4 červené cibule nakrájené na plátky asi 8 minut. Přidejte 2 lžičky třtinového cukru a 1 lžíci balzamikového octa. Míchejte ještě asi 2 minuty, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč