0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce v listovém košíku

Vejce v listovém košíku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce v listovém košíku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5995 kcal
Bílkoviny 576 g
Sacharidy 147 g
Tuky 340 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce nabízí spoustu možností. Tentokrát ho zapečte s litovým těstem, karamelizovanou cibulí a slaninou.

Suroviny

slanina 12 plátků
sušená, lze nahradit anglickou slaninou
listové těsto 4
pláty, o velikosti asi 14 x 14 cm
máslo
na vymazání
cibule 2 PL
karamelizovaná, konzervovaná např. Marks & Spencer
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ºC. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny a pečte je asi 10 minut dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a udržujte horké. Ve vegetariánské verzi můžete slaninu nahrafit plátky cukety, nebo zcela vynachat. 

2

Vymažte máslem čtyři formičky na košíčky nebo žáruvzdorné misky o průměru 11 cm a vyložte je čtverci listového těsta. 

3

Na těsto dejte po jedné lžičce karamelizované cibule. Osolte, opepřete a položte na plech.

4

Rozbijte vejce do každé misky a pečte v troubě asi 5 minut, až ztuhnou. Vyjměte, ozdobte slaninou a podávejte s další karamelizovanou cibulí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizovanou cibuli si můžete připravit i sami. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zvolna opékejte 4 červené cibule nakrájené na plátky asi 8 minut. Přidejte 2 lžičky třtinového cukru a 1 lžíci balzamikového octa. Míchejte ještě asi 2 minuty, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje.

 

Související články

Jak se značí vejce?
  • Nakupujeme

Jak se značí vejce?

Jaká pravidla platí pro vejce velikosti S, M, L nebo XL? V jakých podmínkách se chovají nosnice, jejichž vejce můžeme zakoupit s rlzným číselným označením? Podívejte se na náš přehled, kde se potřebné informace o chovu nosnic, výsledná...
Jak poznat čerstvá vejce
  • Tipy a triky

Jak poznat čerstvá vejce

Vajíčka patří k surovinám, bez které si mnoho z nás neumí život vůbec představit. Ale jak spoznat zda jsou vajíčka čerstvá? Poradíme.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit