Vejce v parmazánové strouhance se špenátem – křupavá pochoutka s dokonale jemným vnitřkem. Spojení křupavé parmazánové krusty, krémového žloutku a čerstvého špenátu vytváří dokonalou harmonii chutí. Skvělá volba pro víkendovou snídani, brunch nebo lehký oběd plný bílkovin a výrazné chuti!
Suroviny
Pro 1–3 osoby
Suroviny
Pro 1–3 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 898 kcal
- Bílkoviny 22 g
- Sacharidy 57 g
- Tuky 66 g
Postup přípravy
- Poznáte stará vejce? A víte, kde lze starší vejce ještě použít a jaké recepty naopak vyžadují jen čerstvá? Shakshuka: Snadná a zdravá izraelská snídaně z jedné pánve, kterou si zamilujete
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/3
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.