0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 3 g
Tuky 96 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékaná vejce se smetanou a lanýžovým olejem.

Suroviny

máslo
na vymazání
vejce 6 ks
nejlépe bio
sůl mořská
hrubá
smetana ke šlehání 6 PL
olivový olej
s bílým lanýžem
toustový chléb
k podávání

1 Předehřejte troubu na 190 °C a do varné konvice dejte vařit vodu. Vymažte máslem šest zapékacích mističek (o objemu 125 ml) a vložte je do vyššího pekáče.

2 Do každé mističky rozklepněte jedno vejce, osolte je, zalijte lžící smetany a kapkou lanýžového oleje.

3 Nalijte do pekáče vařící vodu tak, aby dosahovala do poloviny misek. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ihned servírujte s opečeným toustovým chlebem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit