0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční ovečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 20–24 oveček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7764 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 1106 g
Tuky 263 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paní Dalila Mochalová z Liberce nám poslala recept na perníčky, jejichž tvarování je tak jednoduché a hravé, že ho zvládnou i malé děti nebo klienti denního stacionáře, kde pracuje.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 800 g
med 240 g
tekutý
máslo 250 g
nerozpuštěné, lze nahradit herou
moučkový cukr 350 g
vejce 3 ks
3 do těsta + 1 na potření (nemusí být)
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do perníku 1 bal
kakao holandského typu 2 PL
pro barvu
perníkové koření ½ bal
poleva bílá
z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy

1 Ze všech surovin zpracujte hladké těsto (podle potřeby lze přidat mouku) a nechte alespoň do druhého dne odpočinout v chladu. Před pečením těsto včas vyndejte, aby získalo pokojovou teplotu.

2 Z těsta tvarujte kuličky asi ve velikosti lískových oříšků. Na pečicím papíru uspořádejte 9–11 kuliček do přibližného tvaru ovečky a doplňte hlavičku (větší kulička, která se zplacatí) a nohy (kulička vytvarovaná do válečku). Všechny části trochu přimáčkněte. Ovečky potřebují na plechu dostatek místa – hodně naběhnou, a díky tomu se spojí. Pečte při 180 °C cca 20 minut.

3 Hned po upečení potírejte ovečky rozšlehaným vajíčkem a zdobte polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč