Paní Dalila Mochalová z Liberce nám poslala recept na perníčky, jejichž tvarování je tak jednoduché a hravé, že ho zvládnou i malé děti nebo klienti denního stacionáře, kde pracuje.
Suroviny
Postup
Ze všech surovin zpracujte hladké těsto (podle potřeby lze přidat mouku) a nechte alespoň do druhého dne odpočinout v chladu. Před pečením těsto včas vyndejte, aby získalo pokojovou teplotu.
Z těsta tvarujte kuličky asi ve velikosti lískových oříšků. Na pečicím papíru uspořádejte 9–11 kuliček do přibližného tvaru ovečky a doplňte hlavičku (větší kulička, která se zplacatí) a nohy (kulička vytvarovaná do válečku). Všechny části trochu přimáčkněte. Ovečky potřebují na plechu dostatek místa – hodně naběhnou, a díky tomu se spojí. Pečte při 180 °C cca 20 minut.
Hned po upečení potírejte ovečky rozšlehaným vajíčkem a zdobte polevou.