Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční ovečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 20–24 oveček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7764 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 1106 g
Tuky 263 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paní Dalila Mochalová z Liberce nám poslala recept na perníčky, jejichž tvarování je tak jednoduché a hravé, že ho zvládnou i malé děti nebo klienti denního stacionáře, kde pracuje.

Suroviny

med 240 g
tekutý
máslo 250 g
nerozpuštěné, lze nahradit herou
vejce 3 ks
3 do těsta + 1 na potření (nemusí být)
kypřicí prášek do perníku 1 bal
z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy

Postup

1

Ze všech surovin zpracujte hladké těsto (podle potřeby lze přidat mouku) a nechte alespoň do druhého dne odpočinout v chladu. Před pečením těsto včas vyndejte, aby získalo pokojovou teplotu.

2

Z těsta tvarujte kuličky asi ve velikosti lískových oříšků. Na pečicím papíru uspořádejte 9–11 kuliček do přibližného tvaru ovečky a doplňte hlavičku (větší kulička, která se zplacatí) a nohy (kulička vytvarovaná do válečku). Všechny části trochu přimáčkněte. Ovečky potřebují na plechu dostatek místa – hodně naběhnou, a díky tomu se spojí. Pečte při 180 °C cca 20 minut.

3

Hned po upečení potírejte ovečky rozšlehaným vajíčkem a zdobte polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín