0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční ovečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 20–24 oveček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7764 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 1106 g
Tuky 263 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paní Dalila Mochalová z Liberce nám poslala recept na perníčky, jejichž tvarování je tak jednoduché a hravé, že ho zvládnou i malé děti nebo klienti denního stacionáře, kde pracuje.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 800 g
med 240 g
tekutý
máslo 250 g
nerozpuštěné, lze nahradit herou
moučkový cukr 350 g
vejce 3 ks
3 do těsta + 1 na potření (nemusí být)
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do perníku 1 bal
kakao holandského typu 2 PL
pro barvu
perníkové koření 0.5 bal
poleva bílá
z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy

1 Ze všech surovin zpracujte hladké těsto (podle potřeby lze přidat mouku) a nechte alespoň do druhého dne odpočinout v chladu. Před pečením těsto včas vyndejte, aby získalo pokojovou teplotu.

2 Z těsta tvarujte kuličky asi ve velikosti lískových oříšků. Na pečicím papíru uspořádejte 9–11 kuliček do přibližného tvaru ovečky a doplňte hlavičku (větší kulička, která se zplacatí) a nohy (kulička vytvarovaná do válečku). Všechny části trochu přimáčkněte. Ovečky potřebují na plechu dostatek místa – hodně naběhnou, a díky tomu se spojí. Pečte při 180 °C cca 20 minut.

3 Hned po upečení potírejte ovečky rozšlehaným vajíčkem a zdobte polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit