Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční ovečky

Paní Dalila Mochalová z Liberce nám poslala recept na perníčky, jejichž tvarování je tak jednoduché a hravé, že ho zvládnou i malé děti nebo klienti denního stacionáře, kde pracuje.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20–24 oveček
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení těsta
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Česká

Ingredience

    • 800 g hladké mouky
    • 240 g tekutého medu
    • 250 g másla (nerozpuštěného) či hery
    • 250–350 g moučkového cukru
    • 3 vejce + 1 na potření (nemusí být)
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1 prášek do perníku
    • asi 2 lžíce kakaa pro barvu
    • 1/2 balíčku koření do perníku
    • poleva z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy

Příprava jídla

1 Ze všech surovin zpracujte hladké těsto (podle potřeby lze přidat mouku) a nechte alespoň do druhého dne odpočinout v chladu. Před pečením těsto včas vyndejte, aby získalo pokojovou teplotu. Z těsta tvarujte kuličky asi ve velikosti lískových oříšků. Na pečicím papíru uspořádejte 9–11 kuliček do přibližného tvaru ovečky a doplňte hlavičku (větší kulička, která se zplacatí) a nohy (kulička vytvarovaná do válečku). Všechny části trochu přimáčkněte. Ovečky potřebují na plechu dostatek místa – hodně naběhnou, a díky tomu se spojí. Pečte při 180 °C cca 20 minut. Hned po upečení potírejte ovečky rozšlehaným vajíčkem a zdobte polevou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář