K Velikonocům jehněčí patří! Dopřejte si ho v mleté podobě, snadno se s ním pracuje a také dobře přijímá vůni koření. Aby i mleté maso vytvořilo ‚pečínku‘, zamotali jsme ho do filo těsta a vytvořili efektní věnec. Se salátem z čerstvé zeleniny a mátovým jogurtem chutná zkrátka božsky.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na dip
Na salátek
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1157.5 kcal
- Bílkoviny 36.83 g
- Sacharidy 137.17 g
- Tuky 32.83 g
Postup přípravy
- Mladá masa na talíři: Jak připravit jehněčí a jak telecí? A na co se hodí kůzlečí? Jehněčí bez předsudků: Více než 20 receptů nejen na velikonoční stůl Filo těsto: Jak ho připravit a čím ho naplnit, aby si pochutnali milovníci sladkých i slaných pokrmů
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.