Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová krkovička s cuketou na smetaně

Vepřová krkovička s cuketou na smetaně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1253 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 12 g
Tuky 109 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

váha kolem 200 g
větší nebo 2 ks menší (celkem asi 0,5 kg)
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
olivový olej 3 PL

Postup

1

Plátky krkovičky lehce naklepeme kloubky ruky, z obou stran je osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepeme.

2

Cuketu nakrájíme - pokud máme velkou cuketu, tak na kousku, mladou malou cuketu stačí na kolečka.

3

Nakrájenou cuketu opékáme na lžíci olivového oleje dozlatova. Krkovičku vložíme do jiné pánve, ve které jsme rozehřáli zbylý olej a z každé strany ji opékáme asi 5 minut (pokud chceme aby uvnitř zůstala růžová, pokud ne, dobu opékání zdvojnásobte), poté ji odložíme na talíř nebo prkénko aby "odpočívala" a šťáva se v mase rovnoměrně rozvrstvila.

4

Cuketu zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme, krátce povaříme, vhodíme hrst nasekané petrželky a podáváme společně s plátky krkovičky.

Pokud se Vám recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Zdroj fotografie: Benátecká gurmánka

Apetit magazín