Suroviny
Postup
Plátky krkovičky lehce naklepeme kloubky ruky, z obou stran je osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepeme.
Cuketu nakrájíme - pokud máme velkou cuketu, tak na kousku, mladou malou cuketu stačí na kolečka.
Nakrájenou cuketu opékáme na lžíci olivového oleje dozlatova. Krkovičku vložíme do jiné pánve, ve které jsme rozehřáli zbylý olej a z každé strany ji opékáme asi 5 minut (pokud chceme aby uvnitř zůstala růžová, pokud ne, dobu opékání zdvojnásobte), poté ji odložíme na talíř nebo prkénko aby "odpočívala" a šťáva se v mase rovnoměrně rozvrstvila.
Cuketu zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme, krátce povaříme, vhodíme hrst nasekané petrželky a podáváme společně s plátky krkovičky.
Pokud se Vám recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".
Zdroj fotografie: Benátecká gurmánka