0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová krkovička s cuketou na smetaně

Vepřová krkovička s cuketou na smetaně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1253 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 12 g
Tuky 109 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

krkovice 2
váha kolem 200 g
cuketa 1 ks
větší nebo 2 ks menší (celkem asi 0,5 kg)
smetana ke šlehání 100 ml
zakysaná smetana 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
petrželka 1 hrst
nasekaná
olivový olej 3 PL
mouka pšeničná hladká
podle potřeby

Postup

1

Plátky krkovičky lehce naklepeme kloubky ruky, z obou stran je osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepeme.

2

Cuketu nakrájíme - pokud máme velkou cuketu, tak na kousku, mladou malou cuketu stačí na kolečka.

3

Nakrájenou cuketu opékáme na lžíci olivového oleje dozlatova. Krkovičku vložíme do jiné pánve, ve které jsme rozehřáli zbylý olej a z každé strany ji opékáme asi 5 minut (pokud chceme aby uvnitř zůstala růžová, pokud ne, dobu opékání zdvojnásobte), poté ji odložíme na talíř nebo prkénko aby "odpočívala" a šťáva se v mase rovnoměrně rozvrstvila.

4

Cuketu zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme, krátce povaříme, vhodíme hrst nasekané petrželky a podáváme společně s plátky krkovičky.

Pokud se Vám recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit