Do téhle pánvičky můžete přidat prakticky jakoukoli zeleninu, kterou máte. Namísto arašídů můžete zkusit piniová semínka.
Suroviny
nudle rýžové
200
g
široké, ploché
sezamový olej
1
ČL
arašídy
70
g
nahrubo nasekaných
panenka
500
g
na kousky
fazolky zelené
200
g
podélně rozkrojené
brokolice
300
g
rozdělenéna růžičky
pekingské zelí
250
g
nakrájené
chilli omáčka
125
ml
čerstvá, odkaz na recept v postupu
koriandr čerstvý
1
svazek
velký, otrhané lístky
Postup
1
Nudle dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, přetáhněte fólií a nechte stát 6–8 minut, do změknutí. Slijte a propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou, aby vychladly. Dejte stranou.
2
Ve velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej na vysokém plameni. Vsypte arašídy a minutu dvě je opékejte, aby zezlátly. Vysypte je do misky a odložte. Vhoďte maso a opékejte 2–3 minuty dohněda. Přisypte fazolové lusky, brokolici a čínské zelí a míchejte 3–4 minuty, aby zelenina změkla. Přidejte nudle i chilli omáčku a minutu prohřívejte. Posypte arašídy a koriandrem a hned podávejte.