Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pánvička s arašídy
Vepřová pánvička s arašídy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pánvička s arašídy

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2389 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 271 g
Tuky 67 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do téhle pánvičky můžete přidat prakticky jakoukoli zeleninu, kterou máte. Namísto arašídů můžete zkusit piniová semínka.

Související recepty

Suroviny

nudle rýžové 200 g
široké, ploché
sezamový olej 1 ČL
nahrubo nasekaných
panenka 500 g
na kousky
fazolky zelené 200 g
podélně rozkrojené
rozdělenéna růžičky
nakrájené
čerstvá, odkaz na recept v postupu
koriandr čerstvý 1 svazek
velký, otrhané lístky

Postup

1

Nudle dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, přetáhněte fólií a nechte stát 6–8 minut, do změknutí. Slijte a propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou, aby vychladly. Dejte stranou.

2

Ve velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej na vysokém plameni. Vsypte arašídy a minutu dvě je opékejte, aby zezlátly. Vysypte je do misky a odložte. Vhoďte maso a opékejte 2–3 minuty dohněda. Přisypte fazolové lusky, brokolici a čínské zelí a míchejte 3–4 minuty, aby zelenina změkla. Přidejte nudle i chilli omáčku a minutu prohřívejte. Posypte arašídy a koriandrem a hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín