Suroviny
2 PL dijonské hořčice
1 ČL sušeného tymiánu
1 stroužek česneku, utřeného
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 kg vepřové kotlety bez kosti, vcelku
4 mrkve, oloupané a nakrájené na silnější plátky
5 brambor, oškrábaných a nakrájených na větší kousky
1 cibule, nakrájená na silnější plátky
2 PL olivového oleje
2 PL másla, rozpuštěného (30 g)
- Předehřejeme troubu na 220°C.
- Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy.
- V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 PL soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.
- Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme.
- Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.
- Po 30ti minutách položíme maso na zeleninovou směr, přikryjeme a vaříme dalších 45 až 60 minut.
- Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout.
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.