Suroviny
hořčice dijonská
2
PL
tymián sušený
1
ČL
česnek
1
stroužek
utřený
sůl
pepř
vepřové maso
900
g
mrkev
4
ks
nakrájené na silnější plátky
brambory
5
ks
oškrábaných a nakrájených na větší kousky
cibule
1
ks
olivový olej
2
PL
máslo
2
PL
Postup
1
Předehřejeme troubu na 220°C.
2
Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy.
3
V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 PL soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.
4
Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme.
5
Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.
6
Po 30ti minutách položíme maso na zeleninovou směr, přikryjeme a vaříme dalších 45 až 60 minut.
7
Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout.
8
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.
Foto: Pixabay.com