Postup
1
Předehřejeme troubu na 220°C.
2
Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy.
3
V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 PL soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.
4
Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme.
5
Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.
6
Po 30ti minutách položíme maso na zeleninovou směr, přikryjeme a vaříme dalších 45 až 60 minut.
7
Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout.
8
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.
Foto: Pixabay.com