Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně s brambory a mrkví

Vepřová pečeně s brambory a mrkví

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2725 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 138 g
Tuky 166 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hořčice dijonská 2 PL
tymián sušený 1 ČL
česnek 1 stroužek
utřený
sůl
pepř
mrkev 4 ks
nakrájené na silnější plátky
oškrábaných a nakrájených na větší kousky
olivový olej 2 PL

Postup

1

Předehřejeme troubu na 220°C.

2

Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy.

3

V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 PL soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě.

4

Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme.

5

Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut.

6

Po 30ti minutách položíme maso na zeleninovou směr, přikryjeme a vaříme dalších 45 až 60 minut.

7

Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout.

8

Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.

Foto: Pixabay.com

 
Autor: kačka84

Apetit magazín