Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

Parádní letní oběd z jednoho pekáče!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT2H
Pečení 2:00
Maso

Ingredience

    • 12 lístků šalvěje
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička sušeného oregana
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kg vepřové pečeně bez kosti, nejlépe s tukovým krytím
    • 500 g třešňových rajčátek
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 600 g nových malých brambor ve slupce, vydrhnutých
    • 60 ml ginu (nebo víc podle chuti)

Příprava jídla

Ve food processoru nebo hmoždíři utřete na pastu polovinu lístků šalvěje, česnek, olivový olej, oregano a 1/2 lžičky soli.

2 Na pečeni ve vrstvě tuku udělejte zářezy (maso lehce nařežte i v případě, že tukové krytí nemá), svažte do špalíčku a vmasírujte pastu. Nechte při pokojové teplotě odležet 30 minut. Rozehřejte troubu na 150°C.

3 Rozpalte velkou ohnivzdornou pánev nebo nižší pekáček a maso na něm opečte ze všech stran dozlatova. Pak vhoďte rajčátka a opékejte 1 minutu. Přes maso přelijte polovinu smetany, kolem rajčat vsypte brambory a vložte do trouby. Pečte 5 minut, pak stáhněte na 120°C a pečte odkryté 2 hodiny, během pečení přelévejte výpekem. Půl hodiny před dopečením přidejte zbylou šalvěj, zbylou smetanu a gin. Hotovou pečínku nechte chvíli zakrytou odpočinout, pak krájejte. Chcete-li, šťávu slijte a podávejte vedle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný koláč s tvarohem a rajčaty

Uzená ryba zapečená s cuketou

Rajčatovo-melounové gazpacho

Cukety s orzem a kozím sýrem

Pomalu pečené maso: vepřové

REKLAMA

Přidat komentář