Vepřová roláda

Vepřová roláda

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10584 kcal
Bílkoviny 631 g
Sacharidy 293 g
Tuky 718 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Působivý nedělní oběd s minimálním pracovním nasazením a velkými ovacemi od spolustolovníků.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
vepřové maso 3 kg
ramínko rozkrojené, stočené do rolády
vývar hovězí 350 ml
Na marinádu
víno červené 750 ml
olivový olej 300 ml
rajčata 4 ks
přepůlená
mrkev 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
rozdrcené
celer 4
na malé kousky
pórek 1 ks
očištěný, na plátky
římský kmín 1
tymián 3 snítky
bobkový list 2 ks
sůl
pepř

1 Všechny ingredience na marinádu spolu promíchejte ve velkém kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte maso dohněda. Pak je vložte do marinády, zakryjte a nechte nejméně přes noc v chladu marinovat.
 

2Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Vyjměte maso z marinády a dejte stranou. Kastrol postavte na vysoký plamen a asi čtvrt hodiny odvařujte marinádu. Přilijte vývar, uveďte znovu do varu a vraťte maso. Přikryjte poklicí a pečte asi tři hodiny.
 

3Vepřové vyjměte a uchovejte v teple. Šťávu přeceďte přes síto do čistého kastrolu, uveďte do varu a vařte asi čtvrt hodiny, aby šťáva zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti. Maso podávejte polité šťávou.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit