Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10584 kcal
Bílkoviny 631 g
Sacharidy 293 g
Tuky 718 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Působivý nedělní oběd s minimálním pracovním nasazením a velkými ovacemi od spolustolovníků.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
vepřové maso 3 kg
ramínko rozkrojené, stočené do rolády
vývar hovězí 350 ml
Na marinádu
víno červené 750 ml
olivový olej 300 ml
rajčata 4 ks
přepůlená
mrkev 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
rozdrcené
celer 4
na malé kousky
pórek 1 ks
očištěný, na plátky
římský kmín 1
tymián 3 snítky
bobkový list 2 ks
sůl
pepř

1 Všechny ingredience na marinádu spolu promíchejte ve velkém kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte maso dohněda. Pak je vložte do marinády, zakryjte a nechte nejméně přes noc v chladu marinovat.
 

2Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Vyjměte maso z marinády a dejte stranou. Kastrol postavte na vysoký plamen a asi čtvrt hodiny odvařujte marinádu. Přilijte vývar, uveďte znovu do varu a vraťte maso. Přikryjte poklicí a pečte asi tři hodiny.
 

3Vepřové vyjměte a uchovejte v teple. Šťávu přeceďte přes síto do čistého kastrolu, uveďte do varu a vařte asi čtvrt hodiny, aby šťáva zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti. Maso podávejte polité šťávou.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit