Působivý nedělní oběd s minimálním pracovním nasazením a velkými ovacemi od spolustolovníků.
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na marinádu spolu promíchejte ve velkém kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte maso dohněda. Pak je vložte do marinády, zakryjte a nechte nejméně přes noc v chladu marinovat.
Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Vyjměte maso z marinády a dejte stranou. Kastrol postavte na vysoký plamen a asi čtvrt hodiny odvařujte marinádu. Přilijte vývar, uveďte znovu do varu a vraťte maso. Přikryjte poklicí a pečte asi tři hodiny.
Vepřové vyjměte a uchovejte v teple. Šťávu přeceďte přes síto do čistého kastrolu, uveďte do varu a vařte asi čtvrt hodiny, aby šťáva zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti. Maso podávejte polité šťávou.