Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová roláda

1/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10584 kcal
Bílkoviny 631 g
Sacharidy 293 g
Tuky 718 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Působivý nedělní oběd s minimálním pracovním nasazením a velkými ovacemi od spolustolovníků.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
ramínko rozkrojené, stočené do rolády
vývar hovězí 350 ml
Na marinádu
olivový olej 300 ml
přepůlená
mrkev 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
rozdrcené
na malé kousky
pórek 1 ks
očištěný, na plátky
římský kmín 1
tymián 3 snítky
sůl
pepř

Postup

1

Všechny ingredience na marinádu spolu promíchejte ve velkém kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte maso dohněda. Pak je vložte do marinády, zakryjte a nechte nejméně přes noc v chladu marinovat.

2

Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Vyjměte maso z marinády a dejte stranou. Kastrol postavte na vysoký plamen a asi čtvrt hodiny odvařujte marinádu. Přilijte vývar, uveďte znovu do varu a vraťte maso. Přikryjte poklicí a pečte asi tři hodiny.

3

Vepřové vyjměte a uchovejte v teple. Šťávu přeceďte přes síto do čistého kastrolu, uveďte do varu a vařte asi čtvrt hodiny, aby šťáva zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti. Maso podávejte polité šťávou.

Apetit magazín