0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6619 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 548 g
Tuky 450 g
Vláknina 323 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda z vepřové plece s výraznou vůní šalvěje a smetanovou omáčkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborami.

Suroviny

vepřová plec 1 kg
máslo 50 g
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
šalvěj 8 ks
čerstvé lístky
pepř růžový 2 ČL
nakládaný pepř 2 ČL
zelený, propláchnutý, nebo čerstvý
olivový olej extra panenský 4 PL
mouka pšeničná hladká
na poprášení
koňak 30 ml
lze nahradit brandy
vývar hovězí 300 ml
smetana ke šlehání 200 ml
sůl mořská
brambory
vařené, lze nahradit bramborovou kaší

1 Vepřovou plec očistěte od šlach, přebytečného tuku a pak nařízněte tak, aby tvořila zhruba obdélníkový plát o výšce dva až tři centimetry. V pánvi na dvou lžících másla zvolna opékejte cibuli a šalvějové lístky doměkka; trvá to asi pět minut. Oba druhy pepře smíchejte a nahrubo rozdrťte. Maso osolte, na vnitřní stranu rozetřete polovinu cibulové směsi, posypte třetinou pepře, zarolujte a převažte provázkem.

2 Roládu poprašte moukou a v pekáčku na zbylém másle a dvou lžících oleje na sporáku zprudka opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte zbylou cibulovou směs, zastříkněte koňakem a nechte ho odpařit. Podlijte částí vývaru, posypte zbytkem pepře a přiklopené pečte asi hodinu a půl doměkka. Občas podlévejte vývarem.

3 Sejměte víko, do šťávy přilijte smetanu a dejte ještě asi na 10 minut péct, až maso zezlátne a omáčka zhoustne. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky. Podávejte polité omáčkou, s bramborami nebo kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč