Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem
Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6619 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 548 g
Tuky 450 g
Vláknina 323 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda z vepřové plece s výraznou vůní šalvěje a smetanovou omáčkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborami.

Suroviny

nakrájená nadrobno
šalvěj 8 ks
čerstvé lístky
pepř růžový 2 ČL
nakládaný pepř 2 ČL
zelený, propláchnutý, nebo čerstvý
olivový olej extra panenský 4 PL
koňak 30 ml
lze nahradit brandy
vývar hovězí 300 ml
sůl mořská
vařené, lze nahradit bramborovou kaší

Postup

1

Vepřovou plec očistěte od šlach, přebytečného tuku a pak nařízněte tak, aby tvořila zhruba obdélníkový plát o výšce dva až tři centimetry. V pánvi na dvou lžících másla zvolna opékejte cibuli a šalvějové lístky doměkka; trvá to asi pět minut. Oba druhy pepře smíchejte a nahrubo rozdrťte. Maso osolte, na vnitřní stranu rozetřete polovinu cibulové směsi, posypte třetinou pepře, zarolujte a převažte provázkem.

2

Roládu poprašte moukou a v pekáčku na zbylém másle a dvou lžících oleje na sporáku zprudka opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte zbylou cibulovou směs, zastříkněte koňakem a nechte ho odpařit. Podlijte částí vývaru, posypte zbytkem pepře a přiklopené pečte asi hodinu a půl doměkka. Občas podlévejte vývarem.

3

Sejměte víko, do šťávy přilijte smetanu a dejte ještě asi na 10 minut péct, až maso zezlátne a omáčka zhoustne. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky. Podávejte polité omáčkou, s bramborami nebo kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín