Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Žebírka vždycky potěší, zvláště když je dostanete pohodlně naporcovaná na úhledné kousky a upečená doměkka!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • kimči a čerstvé bagetky k podávání

    NA ŽEBRA

    • 1,5 kg krátkých vepřových žeber vhodných na gril, ideálně přeseknutých přes žebra a/nebo rozdělených na porce po 2–3 žebrech
    • 330 ml světlého piva typu ale
    • 250 ml čínského vína na vaření (Shaoxing)
    • 500 ml vody
    • 10cm kousek zázvoru, nakrájený najemno
    • 1 hlavička česneku, příčně rozpůlená
    • 1–2 lžičky soli
    • 4 jarní cibulky

    NA OSTROU MARINÁDU

    • 4 lžíce korejské pálivé chilli pasty gochujang
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 4 lžíce rýžového nebo bílého vinného octa
    • 6 lžic japonského rýžového vína mirin

    NA SALÁT

    • 4 lžíce dobré majonézy, nejlépe domácí (recept najdete na Apetitonline.cz)
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • 1 lžíce rýžového nebo bílého vinného octa
    • 1/2 hlávky zelí, nakrouhaná na velmi jemno
    • sůl
    • 2 zelená jablka Granny Smith, zbavená jádřinců, nakrájená na sirky a pokapaná citronovou šťávou, aby nezhnědla
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na šikmé plátky
    • černá sezamová semínka a mleté chilli k podávání

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na žebra dejte do litinového hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a při nízké teplotě zakryté duste, dokud nebude maso měkké, bude to trvat asi půl až tři čtvrtě hodiny.

2 Mezitím na marinádu smíchejte všechny přísady ve větší misce. Uvařená žebra vyndejte z nálevu a ještě horká je promíchejte s marinádou. Zakryjte a nechte při pokojové teplotě marinovat, dokud zcela nevychladnou. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Namarinovaná žebra vyskládejte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud nezezlátnou, průběžně obracejte.

Připravte salát. V misce prošlehejte majonézu, sezamový olej a ocet do hladké emulze. Do větší mísy vložte zelí, posolte ho a trochu pomačkejte rukama. Pak přidejte jablka, promíchejte je se zelím, větší částí jarní cibulky a připravenou zálivkou. Nakonec salát posypte zbylou zelenou cibulkou, sezamovými semínky a mletým chilli. Podávejte k upečeným žebrům, která servírujte s kimči, marinádou, v níž bylo naložené uvařené maso, a bílou bagetkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jamajské smažené kuře

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Jak se vyznat v pivu – svrchně a spodně kvašená piva

REKLAMA

Přidat komentář