Kombinace jablka, vepřového masa a šalvěje zřídka kdy selže – a tento recept není výjimkou. Základ na masové karbanátky tvoří kvalitní syrová klobása. Nakládané zelí zvládnete připravit během pečení masa. Stačí pak vše naskládat do rozpůlených bulek a máte rychlou a chutnou večeři na stole.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Odřízněte špičky klobás a vytlačte maso ze střívka do mísy.
Vmíchejte nastrouhané jablko a šalvěj, poté vytvarujte do 4 placek.
Umístěte burgery na plech a pečte 25-30 minut, dokud nejsou zlaté a propečené.
Mezitím smíchejte ocet a cukr s trochou soli. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, poté přidejte cibuli, zelí a hořčici.
Zatímco se burgery pečou, nechte naložené zelí odležet, aby změklo.
Hotové burgery vložte do rozkrojených bulek a přelijte přiměřené množství nakládaného zelí, zbylé podávejte samostatně.