Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové burgery s jablky a nakládaným červeným zelím
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Vepřové burgery s jablky a nakládaným červeným zelím

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1852 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 172 g
Tuky 96 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace jablka, vepřového masa a šalvěje zřídka kdy selže – a tento recept není výjimkou. Základ na masové karbanátky tvoří kvalitní syrová klobása. Nakládané zelí zvládnete připravit během pečení masa. Stačí pak vše naskládat do rozpůlených bulek a máte rychlou a chutnou večeři na stole.

Související recepty

Suroviny

kvalitní vepřová
oloupané a nastrouhané nahrubo
šalvěj 1 PL
listy (nasekaná)
vinný ocet červený 2 PL
sůl
na dochucení
malá, jemně nakrájená
jemně nakrájené
hořčice hrubozrnná 2 ČL
hamburgerové bulky, housky nebo kaiserky

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Odřízněte špičky klobás a vytlačte maso ze střívka do mísy.

3

Vmíchejte nastrouhané jablko a šalvěj, poté vytvarujte do 4 placek.

4

Umístěte burgery na plech a pečte 25-30 minut, dokud nejsou zlaté a propečené.

5

Mezitím smíchejte ocet a cukr s trochou soli. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, poté přidejte cibuli, zelí a hořčici.

6

Zatímco se burgery pečou, nechte naložené zelí odležet, aby změklo.

7

Hotové burgery vložte do rozkrojených bulek a přelijte přiměřené množství nakládaného zelí, zbylé podávejte samostatně.

Související články

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...