Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

Vepřové maso můžete klidně nahradit kuřecím, které je hotové raz dva. 

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Omáčka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička římského kmínu
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno mořská sůl
    • 1 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1–2 čerstvé červené chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • 1/2 lžičky mletého koriandru
    • 1 lžíce mleté kurkumy
    • 2 plátky z vepřové kotlety nebo krkovice, nakrájené na nudličky
    • 165ml konzerva kokosového mléka
    • 2 lžíce oříšků kešú
    • 150ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • hrst čerstvých lístků koriandru
    • dušená rýže k podávání 

Příprava jídla

1 V pánvi na rozpáleném olivovém oleji opékejte římský kmín pár minut, dokud nezačne praskat. Pak přidejte cibuli, štědrou špetku soli a opékejte, dokud cibule nezměkne. Potom přidejte zázvor, česnek, chilli, koriandr a kurkumu, chvilku restujte, dokud se koření nerozvoní, a následně vložte proužky masa – ty ještě chvilku opékejte, dokud nezesvětlají.

2 Kokosové mléko a kešú společně rozmixujte, spolu s vývarem nalijte do pánve s masem a nechte odkryté vařit 20 minut. Nakonec přisypte čerstvý koriandr. Podávejte s rýží. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékaná ryba s kapary a čočkou

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Krůtí kofty s cuketou

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

Podlehněte kouzlu asijského kari!

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

REKLAMA

Přidat komentář