Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Česnekovo-kaparové brambory si zamilujete!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2–3 snítky petrželky nebo 1 snítka libečku
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce kaparů, propláchnuté
    • 30 g másla, změklého
    • 500–600 g tepelně neopracovaných klobásek
    • 1 střední cibule, na kolečka
    • 150 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 200 g baby špenátu
    • citronová šťáva podle chuti

Příprava jídla

1 V rendlíku dejte vařit brambory do studené osolené vody s petrželkou či libečkem. (Budou se vařit asi 15 minut od dosažení varu.)

2 Mezitím v pánvi jemně prohřejte olej. Vsypte česnek a kapary a opékejte, aby se začaly zabarvovat. Děrovanou sběračkou přeneste do misky a vmíchejte změklé máslo.

3 Zesilte oheň a na pánvi opečte klobásky ze všech stran dohněda, pak je odložte stranou. Vsypte cibuli, přilijte trošku oleje a opékejte 8 minut, aby zezlátla a změkla. Vlijte vývar a nechte bublat 5–10 minut, aby se svařil na polovinu.

4 Uvařené brambory sceďte (odstraňte přitom petrželku či libeček) a nahrubo rozšťouchejte s česnekovo-kaparovým máslem.

Do zredukovaného vývaru vmíchejte smetanu, pak vložte klobásky, přiklopte a jemně prohřívejte na mírném ohni 10 minut, aby byly klobásky uvnitř hotové. Vmíchejte baby špenát a nechte zavadnout. Vlijte citronovou šťávu a pořádně osolte a opepřete. Podávejte s připravenými bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s rýží

Slaný koláč s kuřecím masem a sýrem brie

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

REKLAMA

Přidat komentář