
Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami
Česnekovo-kaparové brambory si zamilujete!
Ingredience
- 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených nahrubo
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2–3 snítky petrželky nebo 1 snítka libečku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 2 lžíce kaparů, propláchnuté
- 30 g másla, změklého
- 500–600 g tepelně neopracovaných klobásek
- 1 střední cibule, na kolečka
- 150 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 200 g baby špenátu
- citronová šťáva podle chuti
Příprava jídla
1 V rendlíku dejte vařit brambory do studené osolené vody s petrželkou či libečkem. (Budou se vařit asi 15 minut od dosažení varu.)
2 Mezitím v pánvi jemně prohřejte olej. Vsypte česnek a kapary a opékejte, aby se začaly zabarvovat. Děrovanou sběračkou přeneste do misky a vmíchejte změklé máslo.
3 Zesilte oheň a na pánvi opečte klobásky ze všech stran dohněda, pak je odložte stranou. Vsypte cibuli, přilijte trošku oleje a opékejte 8 minut, aby zezlátla a změkla. Vlijte vývar a nechte bublat 5–10 minut, aby se svařil na polovinu.
4 Uvařené brambory sceďte (odstraňte přitom petrželku či libeček) a nahrubo rozšťouchejte s česnekovo-kaparovým máslem.
5 Do zredukovaného vývaru vmíchejte smetanu, pak vložte klobásky, přiklopte a jemně prohřívejte na mírném ohni 10 minut, aby byly klobásky uvnitř hotové. Vmíchejte baby špenát a nechte zavadnout. Vlijte citronovou šťávu a pořádně osolte a opepřete. Podávejte s připravenými bramborami.
Přidat komentář