Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50
Maso

Ingredience

    • 1 menší bulva celeru, oloupaná, očištěná a nakrájená na měsíčky
    • 1 červené jablko, na měsíčky
    • 1 červená cibule, na klínky
    • 1/2 citronu, na měsíčky
    • 4 celé stroužky česneku, neloupané
    • 60 ml olivového oleje
    • 4 vepřové kotlety s kostí (celkem cca 800 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125 ml cideru
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • nasekaná hladkolistá petrželka

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací nádoby o objemu 3 litry vložte celer, jablka, cibuli, citron a česnek, pokapejte 2 lžícemi oleje a dobře promíchejte. Pečte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

2 Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni 1 lžíci oleje. Kotlety osolte a opepřete a opečte každou 2 minuty po každé straně dozlatova.

3 Smíchejte cider a hořčici, přilijte do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka lehce nezredukuje. Do zapékací nádoby k zelenině přidejte kotlety, přelijte omáčkou a vraťte do trouby. Pečte dalších 15–20 minut, až bude maso zcela měkké. Posypte nasekanou petrželkou a servírujte s bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos se sezamem a šťouchanými batáty

Snadné máslové kari kuře

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Krémová polévka s pastou tahini

Přidat komentář