
Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem
Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.
Vydání: 2018/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 menší bulva celeru, oloupaná, očištěná a nakrájená na měsíčky
- 1 červené jablko, na měsíčky
- 1 červená cibule, na klínky
- 1/2 citronu, na měsíčky
- 4 celé stroužky česneku, neloupané
- 60 ml olivového oleje
- 4 vepřové kotlety s kostí (celkem cca 800 g)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 125 ml cideru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- nasekaná hladkolistá petrželka
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací nádoby o objemu 3 litry vložte celer, jablka, cibuli, citron a česnek, pokapejte 2 lžícemi oleje a dobře promíchejte. Pečte 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
2 Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni 1 lžíci oleje. Kotlety osolte a opepřete a opečte každou 2 minuty po každé straně dozlatova.
3 Smíchejte cider a hořčici, přilijte do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka lehce nezredukuje. Do zapékací nádoby k zelenině přidejte kotlety, přelijte omáčkou a vraťte do trouby. Pečte dalších 15–20 minut, až bude maso zcela měkké. Posypte nasekanou petrželkou a servírujte s bramborovou kaší.
Přidat komentář