Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety na lilku
Vepřové kotlety na lilku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové kotlety na lilku

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 291 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 31 g
Tuky 14 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravější vepřová pečeně bez knedlíků. Vsaďte na kotlety s lilkem!

Suroviny

olivový olej 1 PL
lilek 1 ks
balzamikový ocet 1 PL
cukr 1 ČL
česnek 2 stroužky
bazalka hrst
natrhané lístky
kotleta 4 ks
vepřová bez kosti
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte kostičky lilku a smažte na středním plameni asi pět minut, aby zvláčněly a zezlátly. Zakápněte octem. Jakmile přestane bublat, vmíchejte cukr, pak rajčata s česnekem i bazalku; osolte a opepřete. Zvyšte plamen a povařte asi pět minut (do zhoustnutí).

2

Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.

Komentáře

13.01.2016 14:19

do zeleninové směsi jsem přidala kuskus, a podávala s grilovanými vepřovými nudličkami. Jídlo velmi mile překvapilo svou chutí.

13.01.2016 14:58

Super nápad :-)!

01.09.2008 10:43
Něco podobného jsem dělala doteď takhle: Všechny tyhle ingredience (rajčata čerstvá) jsem nakrájela na tlustší plátky, grilovala na naolejované pánvi, na vedlejší opekla kotletky anebo jiné maso. Bylo to mňam a mělo to eleganci. Příště zkusím i takovouhle omáčkoidnou variantu, určitě je rychlejší.
12.08.2008 12:59
Místo lilku dělám cuketu a přidávám ještě sušená rajčata. Zeleninovou směs si dáváme i bez masa, třeba s kuskusem je skvělá!
07.07.2008 11:21
Recept se nachází v č.8/07, str.16

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...