Zdravější vepřová pečeně bez knedlíků. Vsaďte na kotlety s lilkem!
Postup
1
Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte kostičky lilku a smažte na středním plameni asi pět minut, aby zvláčněly a zezlátly. Zakápněte octem. Jakmile přestane bublat, vmíchejte cukr, pak rajčata s česnekem i bazalku; osolte a opepřete. Zvyšte plamen a povařte asi pět minut (do zhoustnutí).
2
Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.
Komentáře
do zeleninové směsi jsem přidala kuskus, a podávala s grilovanými vepřovými nudličkami. Jídlo velmi mile překvapilo svou chutí.
Super nápad :-)!