0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové kotlety na lilku

Vepřové kotlety na lilku

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 291 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 31 g
Tuky 14 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravější vepřová

Suroviny

olivový olej 1 PL
lilek 1 ks
středne velký, nakrájený na drobné kostičky, nebo cuketa
balzamikový ocet 1 PL
cukr 1 ČL
rajče 400 g
sekaná z konzervy s česnekem nebo neochucená + 2 prolisované stroužky česneku
bazalka hrst
natrhané lístky
4 ks
vepřová kotleta bez kosti
sůl
pepř
1.  Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte kostičky lilku a smažte na středním plameni asi pět minut, aby zvláčněly a zezlátly. Zakápněte octem. Jakmile přestane bublat, vmíchejte cukr, pak rajčata s česnekem i bazalku; osolte a opepřete. Zvyšte plamen a povařte asi pět minut (do zhoustnutí).

2.  Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/07, str.16

Anonym

Místo lilku dělám cuketu a přidávám ještě sušená rajčata. Zeleninovou směs si dáváme i bez masa, třeba s kuskusem je skvělá!

Anonym

Něco podobného jsem dělala doteď takhle: Všechny tyhle ingredience (rajčata čerstvá) jsem nakrájela na tlustší plátky, grilovala na naolejované pánvi, na vedlejší opekla kotletky anebo jiné maso. Bylo to mňam a mělo to eleganci. Příště zkusím i takovouhle omáčkoidnou variantu, určitě je rychlejší.

Anonym

do zeleninové směsi jsem přidala kuskus, a podávala s grilovanými vepřovými nudličkami. Jídlo velmi mile překvapilo svou chutí.

Martina Zajícová

Super nápad :-)!

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč