Zdravější vepřová
Suroviny
olivový olej
1
PL
lilek
1
ks
středne velký, nakrájený na drobné kostičky, nebo cuketa
balzamikový ocet
1
PL
cukr
1
ČL
rajče
400
g
sekaná z konzervy s česnekem nebo neochucená + 2 prolisované stroužky česneku
bazalka
hrst
natrhané lístky
4
ks
vepřová kotleta bez kosti
sůl
pepř
1. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte kostičky lilku a smažte na středním plameni asi pět minut, aby zvláčněly a zezlátly. Zakápněte octem. Jakmile přestane bublat, vmíchejte cukr, pak rajčata s česnekem i bazalku; osolte a opepřete. Zvyšte plamen a povařte asi pět minut (do zhoustnutí).
2. Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.
2. Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.
Komentáře
Anonym
07.07.2008 11:21
Apetit 8/07
Anonym
12.08.2008 12:59
sušená rajčata
Anonym
01.09.2008 10:43
Na pánvi
Anonym
13.01.2016 14:19
do zeleninové směsi jsem
do zeleninové směsi jsem přidala kuskus, a podávala s grilovanými vepřovými nudličkami. Jídlo velmi mile překvapilo svou chutí.
Martina Zajícová
13.01.2016 14:58
Super nápad :-)!
Super nápad :-)!