Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety s dušeným zelím a jablky
Vepřové kotlety s dušeným zelím a jablky
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Vepřové kotlety s dušeným zelím a jablky

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 90 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2496 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 80 g
Tuky 164 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté vepřové kotlety, voňavé dušené zelí a sladká jablka podtržená chutí cideru – to vše se spojí v jednom pekáči do lahodného pokrmu, který zvládne připravit každý. Podávejte s bramborovou kaší, nebo třeba knedlíkem. Jednoduchý recept na rodinný oběd...

Související recepty

Suroviny

velká
(asi 200 g)
jalovec 1 ČL
kmín 1 ČL
cider 500 ml
suchý
kotleta 4 plátky
každá okolo 200 g
olej 1 PL
kvalitní
nebo jiná oblíbená příloha
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Jemně nakrájenou cibuli společně se sádlem vložte do kastrolu vhodného do trouby.

2

Na středním ohni restujte cibuli přibližně 5 minut, často ji míchejte, aby se rovnoměrně osmažila.

3

Zelí očistěte, vyřízněte košťál a nakrájejte ho na jemné proužky. Přidejte do kastrolu k cibulce, promíchejte a na mírném ohni duste.

4

Mezitím jablko oloupejte a nakrájejte na plátky. 

5

Rozdrťte jalovec a společně s kmínem a plátky jablek přidejte k zelí.

6

Osolte a nalijte cider. Dobře promíchejte, přiveďte k varu a přikryté duste 20 minut.

7

Předehřejte troubu na 160 °C.

8

Kotlety z obou stran osolte a zlehka opepřete.

9

V pánvi se silným dnem rozehřáté na středně vysokou teplotu opečte na 1 lžíci oleje kotlety z obou stran. Vyjměte je z pánve a vložte do kastrolu na zelí.

10

Na vrch rozdrobte bujonovou kostku, přikryjte poklicí a pečte v troubě dalších 30 minut.

11

Pokud je v kastrolu hodně tekutiny, dejte ho na plotnu a nechte šťávu zredukovat. 

12

Zelí a šťávu dochuťte, je-li třeba. Podávejte s bramborovou kaší nebo jinou přílohou z brambor.

Související články

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...